WTA
Σταθερή στο Νο.8 η Σάκκαρη - επέστρεψε στο Top 10 η Krejcikova

 
Σταθερή στο Νο.8 η Σάκκαρη - επέστρεψε στο Top 10 η Krejcikova
© bett1open
tn team Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 - 9:32

Για μια ακόμα εβδομάδα διατηρήθηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη. Επέστρεψε στο Top 10 η Barbora Krejcikova και στο Top 20 η Donna Vekic. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Σάκκαρη έμεινε σταθερή στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης κι αυτή την εβδομάδα, που είναι η 8η συνεχόμενη που βρίσκεται σ' αυτή τη θέση. Θυμίζουμε πως η Ελληνίδα παίκτρια διατηρείται σταθερά στο Top 10 της WTA από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και έκανε το ντεμπούτο της στην 10άδα.

Πάντα πρώτη είναι η Iga Swiatek, που διατηρεί προς το παρόν μια διαφορά ασφαλείας από την 2η Aryna Sabalenka, η οποία πάντως έχει μειώσει σε τριψήφιο τη διαφορά και γίνεται συχνά-πυκνά απειλητική.

Στο Νο.3 παραμένει η Elena Rybakina, ενώ στο Νο.4 πέρασε η Jessica Pegula, ρίχνοντας στο Νο.5 την Caroline Garcia. Στο Νο.6 βρίσκεται η Ons Jabeur, στο Νο.7 η Coco Gauff και στο Νο.8 η Σάκκαρη. Στο Νο.9 παρέμεινε η Petra Kvitova, ενώ στο Νο.10 πέρασε η Barbora Krejcikova, που κέρδισε 2 θέσεις.

Στο Top 20 επέστρεψε η Donna Vekic, η οποία κέρδισε 3 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Νο.39 για 1η φορά ανέβηκε η Anna Blinkova, ενώ στο Νο.40 ανέβηκε η Marketa Vondrousova, που κέρδισε 13 θέσεις. Τέλος, νέο προσωπικό ρεκόρ έκανε και η Elina Avanesyan, που ανέβηκε 17 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.64.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, πάντα πρώτη είναι προφανώς η Σάκκαρη, ενώ στη θέση της διατηρήθηκε και το Νο.2 της χώρας μας αυτή τη στιγμή, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκεται στο Νο.164 του κόσμου.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.188, ενώ η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.308. Μια θέση έχασε η Μάρθα Ματούλα στο Νο.443, ενώ 5 θέσεις χαμηλότερα βρέθηκε η Δήμητρα Παύλου, στο Νο.482. Σταθερή στο Νο.559 έμεινε η Μιχαέλα Λάκη, με την Έλενα Χριστοφή να κερδίζει 7 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.735.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Στα διπλά κορυφαία Ελληνίδα στον κόσμο είναι η Παπαμιχαήλ στο Νο.128, ενώ η Σακελλαρίδη, που κέρδισε μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο.154. Η Γραμματικοπούλου κέρδισε 2 θέσεις στο Νο.185, όπως 2 θέσεις κέρδισε και η Χριστοφή, στο Νο.342.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots