WTA
Μεγάλες άνοδοι για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

 
Μεγάλες άνοδοι για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 - 12:28

Μετά την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου τους, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σημείωσαν μεγάλες ανόδους στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, με τη Δέσποινα να βελτιώνει το career high της και να πλησιάζει το Top 100 και τη Βαλεντίνη να επιστρέφει στο Top 150. Νέο career high στα μονά για τη Μάρθα Ματούλα.

Η Παπαμιχαήλ και η Γραμματικοπούλου είχαν μια πολύ καλή εβδομάδα στο Μπαρρανκίγια της Κολομβίας και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο σε WTA 125 τουρνουά στα διπλά και σημαντικότερο και για τις δυο (στα μονά η Γραμματικοπούλου έχει κερδίσει ένα ακόμα 125άρι).

Μετά και απ' αυτή την επιτυχία, η Παπαμιχαήλ κέρδισε σήμερα 24 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.113 της WTA, φτάνοντας πολύ κοντά στο Top 100. Παράλληλα, η Παπαμιχαήλ είναι η κορυφαία Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών.

Στο Νο.2 της χώρας μας είναι η Γραμματικοπούλου, η οποία με τη σειρά της άφησε πίσω της 32 θέσεις και επέστρεψε στο Top 150 και στο Νο.132. Το δικό της career high στα διπλά είναι το Νο.118.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, πάντα πρώτη είναι η Μαρία Σάκκαρη, που παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.8. Σταθερή και η Παπαμιχαήλ, στο Νο.193, ενώ 83 θέσεις έχασε η Γραμματικοπούλου, που υποχώρησε στο Νο.247. Στο Top 300 βρίσκεται και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε 2 θέσεις σήμερα και ανέβηκε στο Νο.295.

Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 12 θέσεις και βελτίωσε το προσωπικό της career high, ανεβαίνοντας στο Νο.327 και πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο να μπει και αυτή στο Top 300.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots