WTA
Sabalenka: Βλέπει Νο.1 στο US Open

 
Sabalenka: Βλέπει Νο.1 στο US Open
© Dustin Satloff/USTA
tn team Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 - 15:31

Μια ακόμα ευκαιρία για να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης θα έχει η Aryna Sabalenka στο US Open, αλλά και να ρίξει από εκεί την Iga Swiatek μετά από 17 συναπτούς μήνες. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει για να το πετύχει.

Η Sabalenka θα έχει μια ακόμα ευκαιρία στο US Open για να πετύχει τον μεγάλο στόχο του Νο.1, έναν στόχο με τον οποίο "φλέρταρε" σε μερικά τουρνουά φέτος, αλλά δεν κατάφερε να τον πετύχει, με τη Swiatek να παραμένει στην κορυφή αδιάλειπτα από τον Απρίλιο του 2022.

Η Λευκορωσίδα απέχει αυτή τη στιγμή 1.209 βαθμούς από την κορυφή και θα πρέπει να υπερασπιστεί 780 στο US Open, για την πορεία της έως τα ημιτελικά. Η Swiatek από τη μεριά της θα έχει 2.000 βαθμούς να υπερασπιστεί, αφού ήταν η πρωταθλήτρια πέρσι στη Νέα Υόρκη. Επομένως, με το που ξεκινήσει το τουρνουά (Δευτέρα 28/08), στο live ranking η Sabalenka θα περάσει πρώτη, με 11 περισσότερους βαθμούς από τη Swiatek!

Αυτό απλοποιεί πολύ τα πράγματα, όσον αφορά τα σενάρια. Στην ουσία, η Sabalenka χρειάζεται να κάνει την ίδια, ή καλύτερη πορεία από τη Swiatek στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς. Αν μπουν και οι δυο στον τελικό, όπου είναι και η μόνη φάση που μπορούν να συναντηθούν, τότε θα έχουμε ματς για τίτλο και για Νο.1.

H Swiatek θα κάνει την πρεμιέρα της στο US Open τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας στις 19:00 την Rebecca Peterson, ενώ η Sabalenka θα αγωνιστεί για 1η φορά την Τρίτη, κόντρα στη Maryna Zanevska στις 04:00 τα ξημερώματα (Τετάρτη στην Ελλάδα).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots