WTA
Στο Νο.8 η Σάκκαρη, χωρίς αλλαγές το Top 10

 
Στο Νο.8 η Σάκκαρη, χωρίς αλλαγές το Top 10
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 8:28

Η Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνει και τις 2 επόμενες εβδομάδες στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, με το Top 10 να μένει αναλλοίωτο στην τελευταία ανανέωση της κατάταξης πριν από το US Open.

Η Σάκκαρη, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε τις 100 διαδοχικές εβδομάδες στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, διατηρήθηκε και σήμερα στο Νο.8 της WTA, θέση που μπορεί να βελτιώσει αυτές τις ημέρες με μια καλή πορεία στο US Open, όπου πέρσι αποκλείστηκε στον 2ο γύρο.

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στο Νο.1 του κόσμου. Η Aryna Sabalenka την ακολουθεί στο Νο.2 και θα έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει στο US Open, κρατώντας την τύχη στα δικά της χέρια.

Στο Νο.3 βρίσκεται η Jessica Pegula, στο Νο.4 η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Ons Jabeur. Στην 6η θέση είναι η πολύ φορμαρισμένη Coco Gauff, στην 7η η Caroline Garcia, πίσω της η Σάκκαρη και το Top 10 συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια του Wimbledon, Marketa Vondrousova (No.9) και η φιναλίστ του Roland Garros, Karolina Muchova (No.10).

Δυο θέσεις κέρδισε η Belinda Bencic, η οποία ανέβηκε στο Νο.13, ενώ δυο θέσεις κέρδισε και η φιναλίστ του Κλίβελαντ, Ekaterina Alexandrova, που επέστρεψε στο Νο.20 και στο Top 20.

Η μόλις 18χρονη Linda Noskova, κέρδισε μια θέση και βελτίωσε "αθόρυβα" το career high της, στο Νο.41 του κόσμου. Τέλος, η πρωταθλήτρια του Κλίβελαντ και μεγάλη πρωταγωνίστρια της προηγούμενης εβδομάδας, Sara Sorribes Tormo, έκανε άλμα 40 θέσεων και βρέθηκε στο Νο.55 του κόσμου. 

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots