WTA
Νέο No.1 του κόσμου η Sabalenka!

 
Νέο No.1 του κόσμου η Sabalenka!
© Dustin Satloff/USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 7:11

Μετά από 75 διαδοχικές εβδομάδες στην κορυφή, η Iga Swiatek θα παραχωρήσει τη σκυτάλη στην Aryna Sabalenka, που στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει και επίσημα η 29η τενίστρια στην ιστορία που ανεβαίνει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Ένα τέλος εποχής σήμανε με τον αποκλεισμό της Swiatek από τον 4ο γύρο του US Open και την αδυνατότητά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη Νέα Υόρκη.

Η 22χρονη Πολωνή θα χάσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά απ' όταν βρέθηκε σ' αυτή τη θέση, την 4η Απριλίου 2022, δηλαδή μετά από 75 διαδοχικές εβδομάδες, ή 17 μήνες, ή κάτι λιγότερο από 1,5 χρόνο.

Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματά της στο US Open από δω και πέρα, η Sabalenka θα γίνει το νέο Νο.1 της WTA από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και θα είναι η 29η παίκτρια της ιστορίας που το καταφέρνει.

Θα είναι η 2η τενίστρια από τη Λευκορωσία που ανεβαίνει στην κορυφή, αφού υπήρξε η Victoria Azarenka No.1 παίκτρια στον κόσμο για 51 εβδομάδες.

To γεγονός πάντως πως η Swiatek έμεινε νωρίς εκτός υπεράσπισης και εκτός μάχης για το Νο.1, με μια τεράστια απώλεια 1.760 βαθμών, δίνει τη μεγάλη ευκαιρία στην Sabalenka να πάει για το κάτι παραπάνω.

Αν φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, η 25χρονη Λευκορωσίδα θα φτιάξει μια διαφορά 1.770 βαθμών από την Πολωνή, κάτι που θα τη βάλει ήδη σε μια θέση ξεκάθαρου φαβορί και για το Year-end No.1.

Όλα αυτά έμοιαζαν αδύνατα στις αρχές της χρονιάς, όταν η Swiatek είχε δημιουργήσει μια χαοτική διαφορά 6.000 βαθμών από όλες τις υπόλοιπες τενίστριες, με την Sabalenka να βρίσκεται στο Νο.5 του κόσμου τότε. Ξεκινώντας όμως από το Australian Open, όπου κέρδισε το 1ο της Grand Slam, η Sabalenka κάνει μια τρομερή χρονιά, παραμένει σταθερά 1η στο Race από το τέλος του Ιανουαρίου και σε συνδυασμό με τους ανυπεράσπιστους βαθμούς που άφησε η Swiatek θα την ξεπεράσει για 1η φορά και στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots