WTA
Συγκλονιστική Σάκκαρη: "Αφιερώνω τον τίτλο στον παππού μου που έφυγε από τη ζωή" (vid)

 
Συγκλονιστική Σάκκαρη: "Αφιερώνω τον τίτλο στον παππού μου που έφυγε από τη ζωή" (vid)
tn team Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:24

Η Μαρία Σάκκαρη αφιέρωσε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της -και τον μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια- στον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, έναν άνθρωπο που υπήρξε πρωτοπόρος, προσέφερε πάρα πολλά στο ελληνικό τένις και έφυγε από τη ζωή το περσινό καλοκαίρι.

"Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που είναι πίσω στην πατρίδα μου. Μακάρι να μπορούσαν να είναι εδώ μαζί μου, αλλά παρακολουθούν και είναι πολύ περήφανοι για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον παππού μου που έφυγε από τη ζωή πέρσι και στη γιαγιά μου που παρακολουθεί", είπε στην ομιλία της πρωταθλήτριας η Μαρία Σάκκαρη, μετά τον τελικό του Guadalajara Open Akron.

Η Μαρία φρόντισε φυσικά να αναφερθεί ξεχωριστά στον προπονητή της, Tom Hill, που ήταν μαζί της αυτή την εβδομάδα και είναι κοντά της τα 5 τελευταία χρόνια: "Δεν θέλω να ξεχάσω τον προπονητή μου, Tom, που είναι μαζί μου τα τελευταία 5 χρόνια. Περιμέναμε πάνω από 4 χρόνια για τον 2ο τίτλο. Ακούσαμε τόσα πολλά άσχημα πράγματα, ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ τίτλο, ότι θα ήμουν Top 5 παίκτρια με μόνο έναν τίτλο... Όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολα για μένα να τα ξεπεράσω και είμαι πολύ χαρούμενη που το πέτυχα εδώ αυτή την εβδομάδα."

Στην αντίπαλό της, Caroline Dolehide, η Μαρία είπε: "Σε γνωρίζω πολλά χρόνια, δουλεύεις πολύ σκληρά, βλέπω τα stories που ανεβάζεις στο Instagram, πάντα ήξερα ότι είχες σπουδαίο παιχνίδι και αυτή την εβδομάδα έκανες το κλικ. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις πολλές ακόμα ευκαιρίες και ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή."

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Gabriela Sabatini, που ήταν η εκλεκτή καλεσμένη του τουρνουά και εκείνη που έκανε την απονομή: "Gabi σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ σήμερα, ξέρω πως έχεις παίξει με τη μητέρα μου. Σε θαύμαζε πολύ και πάντα έλεγε πολύ όμορφα λόγια για σένα. Είσαι ένας άνθρωπος που είχε για πρότυπο και εκείνη και εγώ. Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ, ήταν έμπνευση να σε έχουμε μαζί μας."

Και φυσικά, η Σάκκαρη απευθύνθηκε και στον κόσμο, που τη στήριξε όλη την εβδομάδα σα να ήταν Μεξικανή, κάνοντάς την να αισθάνεται σα να αγωνιζόταν στην πατρίδα της: "Το έχω πολύ πολλές φορές και επαναλαμβάνομαι, αλλά αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots