WTA
1η νίκη ως Νο.1 η Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Garrett Ellwood / USTA
tn team Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 - 11:37

H Aryna Sabalenka επέστρεψε στο tour μετά από το US Open και στον πρώτο της αγώνα ως Νο.1 κέρδισε εύκολα την Sofia Kenin.

Μόλις 67 λεπτά χρειάστηκε η Sabalenka, η οποία συνέτριψε την Kenin με 6-1, 6-2 και πήρε εύκολα την πρόκριση για τον 2ο γύρο του China Open στο Πεκίνο.

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που παίζει μετά από το US Open και την άνοδό της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης η Sabalenka, που ολοκλήρωσε τον πρώτο της αγώνα με 22 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη.

Στη φάση των "16" του WTA 1000 τουρνουά του Πεκίνου, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει μια qualifier, είτε την Magdalena Frech, είτε την Katie Boulter.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Anhelina Kalinina, η οποία έκανε μια πολύ καλή νίκη επί της πρωταθλήτριας του Wimbledon, Marketa Vondrousova, με 1-6, 6-4, 6-1. Επόμενη αντίπαλος για την Ουκρανή η Daria Saville, η οποία απέκλεισε την Katerina Siniakova με 6-2, 6-2.

Μεγάλη νίκη και για την Jasmine Paolini, που απέκλεισε την Beatriz Haddad Maia με 3-6, 6-4, 6-4. Η Liudmila Samsonova επικράτησε της Alycia Parks με 6-4, 7-6 (4), ενώ η προερχόμενη από τα προκριματικά, Yulia Putintseva, επιβλήθηκε της Marie Bouzkova με 6-2, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots