WTA
Επιστροφή με νίκη στο Πεκίνο η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48/WTA
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 19:50

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο της ταλαντούχας Linda Fruhvirtova με μια καθαρή επικράτηση, για να μπει στην καλύτερη 16άδα του 1000αριού του Πεκίνου, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την πρόκριση στο WTA Finals.

Oι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται για τη Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε της Linda Fruhvirtova με 6-4, 6-2 και πήρε μέσα σε 90 λεπτά την πρόκριση για τον 3ο γύρο του China Open.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε perfomance bye εξαιτίας της συμμετοχής της στους ημιτελικούς του Τόκιο την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησε από τον 2ο γύρο τις υποχρεώσεις της στο Πεκίνο και έδειξε καλά χαρακτηριστικά, διατηρώντας σταθερά το υψηλό επίπεδο που έχει από τη Γουαδαλαχάρα.

Παρότι δεν ήταν σίγουρα η καλύτερή της βραδιά και ειδικά στο backhand της αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κατάφερε να τα ξεπεράσει και έδειξε χαρακτήρα στα πιο κρίσιμα σημεία.

Στο 1ο σετ χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω στο 2-3, για να ισοφαρίσει άμεσα σε 3-3 και να μεταφέρει ξανά την πίεση στην αντίπαλη μεριά. Στο 10ο game, όταν η Fruhvirtova σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ, η Σάκκαρη ανέτρεψε το 40-0 και έκανε το break, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο 3ο game, για να το κερδίσει και να προηγηθεί με 2-1. Μετά απ' αυτό τα πάντα έγιναν ευκολότερα, δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς και "έσπασε" τη 18χρονη Τσέχα στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να "κλειδώσει" την πρόκριση.

Για τον 3ο γύρο του China Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Xin Wang από την Κίνα, που σίγουρα θα έχει τους περισσότερους φιλάθλους με το μέρος της. Η Wang έκανε μια πολύ καλή νίκη σήμερα, αποκλείοντας την Daria Kasatkina με 6-4, 6-2.

Ήταν μια σημαντική πρόκριση για τη Σάκκαρη, που μετά και τον αποκλεισμό της Ons Jabeur από το τουρνουά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και στο Νο.7 του Race μετά το Πεκίνο. Προς το παρόν παραμένει στο Νο.9 και κυνηγάει την είσοδο στο Top 8, έχοντας στο live 500 βαθμούς λιγότερους από την Karolina Muchova και 510 από την Jabeur. Αν κερδίσει τη Wang την Πέμπτη, θα προσθέσει άλλους 95 βαθμούς στη συγκομιδή της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots