WTA
Απέκλεισε τη Sabalenka η Rybakina (vids)

 
Απέκλεισε τη Sabalenka η Rybakina (vids)
© Brad Penner / USTA
tn team Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 - 16:27

H Elena Rybakina έβγαλε εκτός ημιτελικών στο Πεκίνο την Aryna Sabalenka και έγινε η πρώτη παίκτρια που την κέρδισε από τότε που ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου. Νωρίτερα, η Liudmila Samsonova απέκλεισε την Jelena Ostapenko και την έβγαλε εκτός μάχης για το WTA Finals.

Η Rybakina έκανε ένα εκπληκτικό ματς και επιβλήθηκε της Sabalenka με 7-5, 6-2, για να αφήσει εκτός ημιτελικών στο China Open το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η πρωταθλήτρια του Wimbledon το 2022, χρειάστηκε 94 λεπτά για να "σφραγίσει" την παρουσία της σε έναν ακόμα ημιτελικό, τον 8ο γι' αυτή τη σεζόν, σε ένα παιχνίδι που τα πήγε πολύ καλά από τη γραμμή του σερβίς και υπέστη μόλις ένα break, νωρίς στο 1ο σετ.

Το καθοριστικό break για το 1ο σετ έγινε από την Καζάκα στο 11ο game, όταν κατάφερε να πάρει το μεγάλο προβάδισμα με 6-5 μετά από 7 ισοπαλίες και 4 χαμένα break points στο game.

Κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 7-5 στη συνέχεια και στο 2ο σετ δεν υπέστη κανένα break, για να κάνει 2 συνεχόμενα σε 5ο (3-2) και 7ο game (5-2) και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της.

Στους αυριανούς ημιτελικούς του Πεκίνου, η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Liudmila Samsonova, που νωρίτερα απέκλεισε τη Jelena Ostapenko με 6-3, 6-2 σε 66 μόλις λεπτά.

Με τη νίκη αυτή, η Samsonova αφενός προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα της σε έναν ημιτελικό σε 1000άρι, λίγους μήνες μετά τον τελικό στο Μόντρεαλ του Καναδά, αφετέρου έβγαλε την Ostapenko εκτός WTA Finals και μαθηματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots