WTA
Με Zheng η πρεμιέρα της Σάκκαρη

 
Με Zheng η πρεμιέρα της Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 - 15:54

Την πολύ επικίνδυνη Qinwen Zheng θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο Zhengzhou η Μαρία Σάκκαρη.

Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει την πρεμιέρα της στο Zhengzhou Open την Τετάρτη και θα αντιμετωπίσει την Qinwen Zheng, που νίκησε σήμερα για τον 1ο γύρο την προερχόμενη από τα προκριματικά, Kateryna Volodko, με 6-4, 6-3.

Θα είναι η 3η συνάντηση της Σάκκαρη με την Zheng, την οποία έχει κερδίσει και στις δυο προηγούμενες, αλλά στην τελευταία, τον Φεβρουάριο του 2023 στην Ντόχα, είχε χρειαστεί 3 σετ.

Η 21χρονη Κινέζα είναι μια πολύ δυνατή παίκτρια με πολύ επιθετικό παιχνίδι και βρίσκεται στο Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης. Το career high της είναι το Νο.19, ενώ σήμερα πανηγύρισε την 30ή νίκη της στη σεζόν (30-18).

Στα δυο τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε, στο US Open και στο China Open, αποκλείστηκε από δυο κορυφαίες παίκτριες, τις Aryna Sabalenka και Elena Rybakina αντίστοιχα, ενώ στο US Open, όπου έφτασε ως τη 16άδα, είχε αποκλείσει και την Ons Jabeur.

Θυμίζουμε πως με τα νέα δεδομένα, μετά δηλαδή και τις αποσύρσεις των Gauff και Rybakina, η Σάκκαρη είναι η παίκτρια με την καλύτερη θέση στην κατάταξη που αγωνίζεται στο Zhengzhou.

Αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Zheng, έχει πιθανή αντίπαλη στα προημιτελικά τη Veronika Kudermetova, ενώ στα ημιτελικά διασταυρώνεται με τις Caroline Garcia και Liudmila Samsonova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots