WTA
Έχασε την τρίωρη μάχη η Γραμματικοπούλου

 
Έχασε την τρίωρη μάχη η Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 - 14:21

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μονομάχησε για 3 ώρες με την Ελβετίδα Susan Bandecchi για τα προκριματικά της WTA διοργάνωσης στο Κλουζ της Ρουμανίας, αλλά δεν απέφυγε την ήττα.

Μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, η Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Bandecchi με 6-3, 4-6, 7-5 κι έτσι έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά του Transylvania Open, στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Αφού κέρδισαν από δυο γεμάτα σετ, οι δυο παίκτριες τα έδωσαν όλα στο 3ο, που ήταν και το πιο αμφίρροπο. Η Βαλεντίνη προηγήθηκε μέχρι και με 5-4, ενώ στο επόμενο game επέστρεψε από το 40-0 και ισοφάρισε σε 40-40, φτάνοντας 2 πόντους μακριά από την πρόκριση.

Δεν έκανε το break και το πλήρωσε, καθώς μετά την ισοφάριση σε 5-5 η 25χρονη Ελβετίδα, Νο.398 στον κόσμο, κατάφερε να κάνει το break και να περάσει μπροστά με 6-5. Στο επόμενο game κράτησε το σερβίς της από το 0-15 και το 30-30, για να "σφραγίσει" τη νίκη της έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά παιχνιδιού.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.238 στον κόσμο, ολοκλήρωσε έτσι την προσπάθειά της στα προκριματικά της WTA 250 διοργάνωσης του Κλουζ.

Η Bandecchi θα παίξει αύριο με μια εκ των Ekaterina Makarova και Briana Szabo, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

Στο Κλουζ βρίσκεται και η Μάρθα Ματούλα, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Mara Gae στον 1ο γύρο των προκριματικών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots