WTA
Αυτές είναι οι φιναλίστ του WTA Elite Trophy - επίσημα εκτός η Σάκκαρη

 
Αυτές είναι οι φιναλίστ του WTA Elite Trophy - επίσημα εκτός η Σάκκαρη
© Huang Jinwen/WTA
tn team Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 12:48

Η Μαρία Σάκκαρη απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή της από το WTA Elite Trophy, με την Barbora Krejcikova να περνάει στο Νο.1 του ταμπλό. Τελευταία πήρε την πρόκριση η Magda Linette, ενώ η wild card των διοργανωτών δόθηκε στην Xinyu Wang. Δείτε πως διαμορφώθηκε το line-up του τουρνουά.

Η Σάκκαρη έκανε γνωστές τις προθέσεις της να μην αγωνιστεί στο WTA Elite Trophy του Zhuhai, καθώς επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από την παρουσία της στο 500άρι του Zhengzhou, αφήνοντας την Κίνα και την Ασία.

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη τερμάτισε στο Νο.9 του Race και έχασε για λίγο την απευθείας πρόκριση στο WTA Finals του Κανκούν. Αν έπαιζε στο WTA Elite Trophy θα ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, επέλεξε όμως να μην το κάνει και θα ταξιδέψει όπως όλα δείχνουν στο Κανκούν, καθώς είναι 1η alternate για το WTA Finals.

Στο Νο.1 του ταμπλό του WTA Elite Trophy πέρασε η Barbora Krejcikova, με τη Madison Keys να είναι στο Νο.2. Θυμίζουμε πως στο Elite Trophy αγωνίζονται 12 παίκτριες, με τις 11 να προέρχονται από το Race και μια από wild card των διοργανωτών. Τη wild card πήρε η Xinyu Wang, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Η Wang δεν θα είναι η μόνη Κινέζα που θα παίξει στο Zhuhai, αφού η Qinwen Zheng πήρε την πρόκριση μέσω του Race.

Αναλυτικά οι 12 παίκτριες που θα συμμετέχουν στο WTA Elite Trophy:

1) Barbora Krejcikova
2) Madison Keys
3) Jelena Ostapenko
4) Liudmila Samsonova
5) Veronika Kudermetova
6) Daria Kasatkina
7) Qinwen Zheng
8) Beatriz Haddad Maia
9) Caroline Garcia
10) Donna Vekic
11) Magda Linette
12) Xinyu Wang (wild card)

To WTA Elite Trophy θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 29 Οκτωβρίου. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει από το 2019, καθώς τα τελευταία χρόνια ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Οι 12 παίκτριες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 3 παικτριών. Οι 4 κορυφαίες παίκτριες του κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά, που θα γίνουν στην κλασική νοκ-άουτ μορφή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots