WTA
Για 1η φορά στο Top 15 η Zheng

 
Qinwen Zheng
Qinwen Zheng © Bank of Communications Zhengzhou Open
tn team Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 - 10:18

Την πρώτη της είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης εξασφάλισε η Qinwen Zheng, σημαντική άνοδος και για την Beatriz Haddad Maia - παραμένει στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά και την πορεία της έως τον τελικό του WTA Elite Trophy, η Qinwen Zheng κέρδισε 3 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.15 του live ranking της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, μπαίνοντας για 1η φορά στην καριέρα της στις πρώτες 15 της WTA.

Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη νεαρή Κινέζα, που μόλις έγινε 21 ετών, η οποία πριν λίγες εβδομάδες είχε κερδίσει και τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας έως τώρα, στο 500άρι της Zhengzhou.

Η πρωταθλήτρια του WTA Elite Trophy, Beatriz Haddad Maia, κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.11 του κόσμου σήμερα. Θυμίζουμε πως η Βραζιλιάνα έχει φτάσει και στο Νο.10 του κόσμου στο παρελθόν.

Δεν άλλαξε κάτι στο Top 10 όπως αναμενόταν, αφού όλες οι παίκτριες έμειναν στους βαθμούς τους. Στο Νο.1 βρίσκεται η Aryna Sabalenka, η οποία έχει μια διαφορά 630 βαθμών από το Νο.2 και την Iga Swiatek. Οι δυο τους θα μονομαχήσουν αυτή την εβδομάδα στο WTA Finals του Κανκούν και για το Year-end No.1.

Στο Νο.3 και χωρίς ελπίδες ανόδου βρίσκεται η πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff, ενώ στο Νο.4 είναι η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula. Στο Νο.6 είναι η Marketa Vondrousova, με την Ons Jabeur να ακολουθεί στο Νο.7 και την Karolina Muchova στο Νο.8.

Η Μαρία Σάκκαρη, που θα τερματίσει για 3η διαδοχική χρονιά στο Top 10, παραμένει στο Νο.9, και μπορεί υπό προϋποθέσεις να βελτιώσει τη θέση της, όχι όμως να τη χάσει. Στο Νο.10, σε απόσταση 365 βαθμών από την Ελληνίδα και χωρίς να έχει άλλο βαθμολογούμενο τουρνουά μπροστά της έως το τέλος της χρονιάς.

Χαμηλότερα στην κατάταξη, 4 θέσεις κέρδισε η Lin Zhu μετά και την πορεία της ως τα ημιτελικά του Elite Trophy, με την Κινέζα να ανεβαίνει στο Νο.33. Η 22χρονη Emma Navarro κέρδισε 4 θέσεις και θα βελτιώσει το career high της στο Νο.38, ενώ νέο career high παρόλο που δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα έκανε και η 16χρονη Mirra Andreeva, που κέρδισε άλλη μια θέση και βρίσκεται στο Νο.46.

Το live της παγκόσμιας κατάταξης της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots