WTA
Νικηφόρο comeback μετά από 15 μήνες για την Osaka (vid)

 
Νικηφόρο comeback μετά από 15 μήνες για την Osaka (vid)
© Tennis Australia/Jason O'Brien
tn team Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 - 4:59

Στον πρώτο της αγώνα μετά από 15 μήνες απουσίας, η Naomi Osaka έπαιξε τένις σε πολύ καλό επίπεδο και επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Tamara Korpatch, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες του Brisbane International.

Εντυπωσιακή -τηρουμένων των αναλογιών- ήταν η Naomi Osaka, η οποία έπαιξε τον πρώτο της επαγγελματικό αγώνα από τον Σεπτέμβριο του 2022 και κατάφερε να κερδίσει την Tamara Korpatch με 6-3, 7-6 (9).

Ο αγώνας, ο οποίος ολοκληρώθηκε με κλειστή την οροφή εξαιτίας της βροχής, πλησίασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, με την Osaka να επικρατεί σχετικά άνετα στο 1ο σετ, αλλά να δυσκολεύεται πολύ στο 2ο.

Εκεί απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 η Γιαπωνέζα και οδηγήθηκε σε tie-break, με τα πράγματα να γίνονται πολύ ρευστά. Αφού έχασε 2 match points και έσβησε 2 set points της Γερμανίδας, η Osaka κατάφερε τελικά να "σφραγίσει" τη νίκη στην 3η ευκαιρία της για να κάνει το τελικό 11-9 στο tie-break, μέσα και σε μεγάλη ανακούφιση, μιας και μάλλον ένα 3ο σετ θα ήταν προς όφελος της Korpatch, δεδομένου ότι η Osaka δεν είχε αγωνιστεί για τόσο πολύ καιρό.

Στον 2ο γύρο του 500αριού του Μπρίσμπεϊν, η κάτοχος 4 Grand Slams τίτλων θα δώσει ένα πολύ δυνατότερο τεστ, κόντρα στην Karolina Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots