WTA
Νέο career high στα διπλά η Γραμματικοπούλου

 
Νέο career high στα διπλά η Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 - 15:29

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σκαρφάλωσε στο Νο.111 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών σήμερα, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της.

Η Γραμματικοπούλου κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.111 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της WTA, μετά και την πορεία της έως τα προημιτελικά του 250αριού της Hua Hin της Ταϊλάνδης.

Είναι νέο career high για την 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που είναι στο Νο.2 της χώρας μας στα διπλά, πίσω από τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Η Δέσποινα επίσης σημείωσε άνοδο, μιας θέσης, για να βρεθεί στο Νο.96. Στο Νο.162 είναι η Σαπφώ Σακελλαρίδη και στο Νο.313 η Έλενα Χριστοφή.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στα μονά, πάντα κορυφαία Ελληνίδα είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παρέμεινε στο Νο.9 αυτή την εβδομάδα.

Η Γραμματικοπούλου έχασε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.208, ενώ η Παπαμιχαήλ έχασε 12 και είναι στο Νο.241. Η Σακελλαρίδη έμεινε σταθερή στο Νο.279, με τη Μάρθα Ματούλα να κερδίζει 4 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.314.

Μικρές ανόδους σημείωσαν ακόμα η Δήμητρα Παύλου, που κέρδισε 3 θέσεις και είναι στο Νο.414, η Μιχαέλα Λάκη, που κέρδισε μια και βρίσκεται στο Νο.505, καθώς και η Χριστοφή, η οποία κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.679. Στην κατάταξη των μονών είναι και η Μάγδα Αδαλόγλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.1133.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots