WTA
Επέστρεψε στο Top 10 η Σάκκαρη, κέρδισε 12 θέσεις η Paolini

 
Επέστρεψε στο Top 10 η Σάκκαρη, κέρδισε 12 θέσεις η Paolini
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 12:08

Η Σάκκαρη με τη νίκη που έκανε στο Ντουμπάι ανέκτησε μια θέση στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου έχει περάσει τα 2,5 τελευταία χρόνια της καριέρας της, με παρένθεση μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν είχαμε πολλές αλλαγές στο Top 10 αυτή την εβδομάδα, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στην κορυφή και την Aryna Sabalenka να την ακολουθεί. Η διαφορά τους αυξήθηκε λίγο αυτή την εβδομάδα, στους 1.380 βαθμούς.

Η Coco Gauff βρίσκεται στο Νο.3 και η Elena Rybakina στο Νο.4, με την Jessica Pegula να παραμένει στο Νο.5. Η Ons Jabeur είναι στο Νο.6 και στο Νο.7 την ακολουθεί η Marketa Vondrousova, η οποία κέρδισε μια θέση. Τη θέση αυτή έχασε η Qinwen Zheng, που έπεσε στο Νο.8. Η Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.9, ενώ το Top 10 συμπληρώνει η Jelena Ostapenko.

Λίγο χαμηλότερα, στο Νο.14, είναι η Jasmine Paolini, που για πρώτη φορά βρίσκεται στο Top 20 και στο Top 15, κερδίζοντας 12 θέσεις μετά και την κατάκτηση του WTA 1000 του Ντουμπάι.

Η φιναλίστ του Ντουμπάι, Anna Kalinskaya, άφησε πίσω της 16 θέσεις και από το Νο.40 βρέθηκε στο Νο.24, σημειώνοντας και αυτή νέο career high. Νέο career high και για την Magdalena Frech, που κέρδισε 11 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.42.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots