WTA
Νέο "στοπ" από Azarenka για Σάκκαρη (vid)

 
Νέο "στοπ" από Azarenka για Σάκκαρη (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 - 0:29

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε για 3η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στη Victoria Azarenka κι έτσι δεν θα συνεχίσει στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Ούτε σήμερα κατάφερε να κερδίσει την Azarenka η Σάκκαρη, η οποία δεν ήταν σε καλή βραδιά και ηττήθηκε από μια εξαιρετική Vika με 6-4, 6-1 σε 78 λεπτά.

Σε μεγάλα κέφια ήταν η κάτοχος 2 Grand Slams τίτλων και πρώην Νο.1 του κόσμου, Azarenka, η οποία έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 12 winners και μόλις 10 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της η Σάκκαρη, η οποία ολοκλήρωσε το ματς στους 10 winners, ενώ υπέπεσε σε 24 αβίαστα λάθη.

Από την αρχή φαινόταν πως θα είναι δύσκολη βραδιά για την Ελληνίδα παίκτρια, που δέχτηκε απανωτά break και έμεινε πίσω με 0-3 στο ξεκίνημα του 1ου σετ. Κατάφερε να μπει στο ματς και να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά ακολούθησε ένα ακόμα κακό game από τη γραμμή του σερβίς, που έδωσε την ευκαιρία στην Azarenka να κάνει νέο break και να ανακτά το προβάδισμα.

Αυτή τη φορά δεν το έχασε η 34χρονη Λευκορωσίδα, η οποία έκλεισε το 1ο σετ με 2 συνεχόμενα love service games, για να το κερδίσει με 6-4.

Στη συνέχεια μπήκε δυνατά και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και δεν κοίταξε πίσω της. Ουσιαστικά πήρε τα 9 από τα 10 επόμενα games η Azarenka, μετά την προσωρινή αντεπίθεση της Σάκκαρη και την ισοφάριση σε 3-3.

Στο 2ο σετ έκανε ό,τι ήθελε η Λευκορωσίδα, που και με τη βοήθεια των αρκετών λαθών της Μαρίας έφτασε στο τριπλό break στο 7ο game, για το 6-1 και την "επισφράγιση" της πρόκρισης, έπειτα από 1 ώρα και 18 λεπτά στην Grand Stand Arena.

Μετά από 4 χρόνια επέστρεψε στα προημιτελικά της Ρώμης η Azarenka, η οποία έκανε την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά το 2013, όταν ήταν φιναλίστ.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την πολύ φορμαρισμένη Danielle Collins, που νωρίτερα έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς και συνέτριψε την Irina-Camelia Begu με 6-0, 6-3.

Για τη Σάκκαρη αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά πριν από το Roland Garros, όπου ευελπιστεί να κάνει μια καλή πορεία. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια προς το παρόν κερδίζει μια θέση στο live-ranking και βρίσκεται στο Νο.7, αλλά αν κερδίσει αύριο η Qinwen Zheng την Coco Gauff θα την ξεπεράσει - κάτι βέβαια που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots