ITF S400 - Thessaloniki Macedonia Seniors 2022 | Προκήρυξη

 
ITF S400 - Thessaloniki Macedonia Seniors 2022 | Προκήρυξη
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 14:19

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την I.T.F., προκηρύσσει το  Διεθνές Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Seniors με την ονομασία "ITF S400 – THESSALONIKI – MACEDONIA SENIORS 2022" το οποίο θα διεξαχθεί από τη Κυριακή 8/5/2022 έως και τη Κυριακή 15/5/2022.


ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέρασαν 18 χρόνια μετά από τη διεξαγωγή, στον Όμιλό μας, του πρώτου διεθνούς τουρνουά Seniors (Grade 5 τότε) με την ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», συνεχίζοντας μια παράδοση, οι ρίζες της οποίας φτάνουν μέχρι το 2004. Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί στην κατηγορία 2[grade 2] με τη διεθνή ονομασία "Macedonia ITF Seniors Championships" και η αναβάθμιση του τουρνουά σε "Grade 2" έγινε πόλος έλξης για παίκτες και παίκτριες του εξωτερικού με υψηλό τενιστικό επίπεδο. Η πλειοψηφία σχεδόν των συμμετοχών από το εξωτερικό  αναφέρεται σε παίκτες μεταξύ των 100 πρώτων στη παγκόσμια κατάταξη. Είχαμε όμως και «ευχάριστες εκπλήξεις» διακρίσεων από Έλληνες.

Η διάρκεια του είναι 8 ημέρες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

200  σχεδόν παίκτες σε 220 αγώνες κατά μέσο όρο.

Πέραν των Ελλήνων παικτών και παίκτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά  επίσης συμμετοχές από  Αυστραλία ,ΗΠΑ ,Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Φέτος ξεχωρίζουν έως αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις του Γάλλου Gilles PERRUCHOT, του Βέλγου Marc VAN DALEM, του Άγγλου Ian JACKSON, του Κροάτη Luka ZNAOR, του Σλοβένου Zoran LAZUKIC, του Αυστραλού Damien PAUND καθώς επίσης και του Αμερικανού Urs KAELIN.

Παρουσία, με την ιδιότητα του επιδιαιτητή, του πολύπειρου Δημήτρη Σαρατζίδη, του μοναδικού Έλληνα Referee με διαπίστευση SILVER BADGE από την ITF.

Σημαντικό ρόλο θα έχουν για μία ακόμη φορά οι επιλογές των χορηγών μας να υποστηρίξουν την διοργάνωση η τελετή λήξης της οποίας  θα καλυφθεί τηλεοπτικά από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ολες οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας "ITF SENIORS" [μέχρι 3/5/22].

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots