Ακόμα ένα επαγγελματικό τουρνουά $25.000 στη Θεσσαλονίκη (pics)

 
Οι Ν. Γαλατιανός (μέλος του ΔΣ του ΟΑΘ και διευθυντής αγώνων), Θ. Γκλαβάς (από τους ιδρυτές της Τένις Ελλάς), ο φιναλίστ M. R. Marinescu, ο νικητής V. Antonescu, Χ. Μέγας (πρόεδρος του ΟΑΘ) και Ν. Μουσάς (από τους ιδρυτές της Τένις Ελλάς)
Οι Ν. Γαλατιανός (μέλος του ΔΣ του ΟΑΘ και διευθυντής αγώνων), Θ. Γκλαβάς (από τους ιδρυτές της Τένις Ελλάς), ο φιναλίστ M. R. Marinescu, ο νικητής V. Antonescu, Χ. Μέγας (πρόεδρος του ΟΑΘ) και Ν. Μουσάς (από τους ιδρυτές της Τένις Ελλάς)
tn team Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 - 12:21

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επαγγελματικό τουρνουά ανδρών UTR Pro Tennis Tour $25.000 που διεξήχθη από τη Δευτέρα 24 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, ενώ έπεται ακόμα ένα τουρνουά σε λίγες εβδομάδες επίσης στον ΟΑΘ.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου αγώνες από αθλητές που προέρχονταν από την Τσεχία, την Σλοβακία, την Ρουμανία, την Βραζιλία, το Μαυροβούνιο την Σουηδία, την Σερβία, την Βόρεια Μακεδονία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι αθλητές: Γιάννης Παπουνίδης, Χρήστος Κεϊσίδης, Ευάγγελος Κυπριώτης, Χρήστος Αντονόπουλος, Μιχάλης Σακελλαρίδης, Φάνης Κοντόπουλος και Ανδρέας Λοϊζάς.

Χαρακτηριστικό των τουρνουά της σειράς UTR PTT $25K είναι ένα πρωτότυπο σύστημα αγώνων όπου όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 ματς ενώ μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτες κατατάσσονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο λαμβάνοντας όλοι χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $20.000.

Η συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά γίνεται βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR (Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με «live streaming».

Μετά από έναν πραγματικά σκληρό τελικό, νικητής των αγώνων αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Vasile Antonescu  κερδίζοντας στον τελικό τον συμπατριώτη του Mihai Razvan Marinescu με σκορ 6-4, 4-6, 6-4 παραλαμβάνοντας την επιταγή του νικητή αξίας 3.600 δολαρίων.

Διοργανώτρια των αγώνων είναι ή μη κερδοσκοπική εταιρεία GMV Τένις Ελλάς η οποία εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που αναλώνονται και επανεπενδύονται εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της ελληνικής αντισφαίρισης.  Στόχος της Τένις Ελλάς είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα αλλά και η ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τα τουρνουά στη Γλυφάδα και το Τατόι το καλοκαίρι του 2022, το τουρνουά της Θεσσαλονίκης ήταν το τρίτο στη σειρά των διοργανώσεων ενώ σύντομα ακολουθεί και η διοργάνωση τέταρτου επαγγελματικού τουρνουά, αυτή τη φορά γυναικών, επίσης στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023.

Με την ευκαιρία, η Τένις Ελλάς ευχαριστεί τον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη και τη φιλοξενία που παρείχε καθώς και τους χορηγούς Universal Tennis, Tatoi Club, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, Βίκος και Babolat.


Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Οι Ν. Γαλατιανός (μέλος του ΔΣ του ΟΑΘ και διευθυντής αγώνων), Θ. Γκλαβάς (από τους ιδρυτές της Τένις Ελλάς), ο φιναλίστ M. R. Marinescu, ο νικητής V. Antonescu, ο Χ. Μέγας (πρόεδρος του ΟΑΘ) και ο Ν. Μουσάς (από τους ιδρυτές της Τένις Ελλάς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots