Lefty: Το νέο αστέρι της Iowa

 
Lefty: Το νέο αστέρι της Iowa
tennisnews team Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 - 20:49

O Λευτέρης Θεοδώρου είναι λιγότερο από ένα χρόνο στην Iowa, αλλά ήδη έχει κερδίσει τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, στην ομάδα τένις του πανεπιστημίου. Ο "Lefty", όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, αποτελεί ήδη βασικό στέλεχος των Iowa Hawkeyes, που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά στο φετινό πρωτάθλημα και εναποθέτουν πολλές από τις ελπίδες τους για το μέλλον στο νεαρό Έλληνα.

O Λευτέρης έχει τη "φλόγα" και την επιμονή, που είναι απαραίτητα στον αθλητισμό. Επίσης είναι πολύ ταλαντούχος και έχει όλα τα φόντα για μια μεγάλη καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Το απέδειξε άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια στα Juniors της ITF, το αποδεικνύει και φέτος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

"Ο Lefty έχει την ικανότητα να φέρνει το κοινό με το μέρος του στα παιχνίδια του", τόνισε ο προπονητής των Iowa Hawkeyes, Ross Wilson, στην εφημερίδα The Daily Iowan. "Είναι πολύ αθλητικός και αυτό κάνει τους αγώνες του διασκεδαστικούς", συμπλήρωσε.

Μπορεί να είναι πρωτοετής (freshman), αλλά ήδη ο Λευτέρης έχει προσφέρει σημαντικότατη βοήθεια στην ομάδα της Iowa, που φέτος τα πηγαίνει περίφημα. Στους πρώτους 10 αγώνες του μετράει 8 νίκες, παίζοντας από το Νο3 της ομάδας του.

"Παίζω καλά. Έχω κερδίσει αρκετούς αγώνες και έχω πολύ καλή ψυχολογία", σχολίασε ο Θεοδώρου.

Με τις εμφανίσεις του, είναι δύσκολο να φανταστούμε τον Θεοδώρου μακριά από την ομάδα της Iowa. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της ομάδας ήδη σκέφτονται το μέλλον, το οποίο αναμένεται να "χτιστεί" πάνω σε αυτόν. Όπως εξηγεί ο Wilson, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού γνώριζαν καλά τον Θεοδώρου και αυτός ήταν ο στόχος από το καλοκαίρι.

"Μιλούσαμε γι' αυτόν από το καλοκαίρι. Τον είδα να παίζει στο Carson City τον περασμένο Απρίλιο και ήταν καλός. Τον έπεισα να επισκεφτεί την Iowa και την αγάπησε."

Ο Λευτέρης από την πλευρά του, δήλωσε πως πήγε στην Iowa για να ξεκινήσει μια παράδοση, να "χτίσει" μια πολύ δυνατή ομάδα.

"Ο Ross (Wilson) ήθελε να βελτιώσει την ομάδα του. Ήθελε να τη χτίσει από το μηδέν, με τρεις προσθήκες. Και εγώ ήθελα ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Ήθελα να συμμετέχω και εγώ στο πρώτο έτος της νέας εποχής στην ομάδα."

Δεν είναι μόνο ο Wilson εκείνος που πιστεύει στον Θεοδώρου. Όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει αγώνες του παραδέχονται πως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους πρωτοετείς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Wilson πιστεύει πως έχει τα φόντα για να γίνει Top50 παίκτης στο NCAA.

"Mπορεί να γίνει Top50 παίκτης. Το πότε θα συμβεί αυτό, δεν το ξέρω. Έχει πάντως όλα όσα χρειάζονται για να τα καταφέρει. Πρέπει απλά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αναπτύξουμε το παιχνίδι του. Αυτό θα πάρει κάποιες ώρες επιπλέον το καλοκαίρι", είπε ο Wilson.

Μαζί με τον Wilson συμφωνεί και ο βοηθός του, Ty Schaub: "Όσον αφορά τον καθαρό αθλητισμό, δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει."

Ίσως είναι το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο της ομάδας, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά κομμάτια που μπορεί να βελτιώσει. Ένα από αυτά είναι και συναισθηματικό κομμάτι του παιχνιδιού, το οποίο πολλές φορές είναι αντίπαλος.

"Χρειάζεται να παλεύει κάθε μέρα", είπε ο Wilson. "Είναι η πρώτη φορά που έχει 7 άλλους αθλητές να τον ανταγωνίζονται κάθε μέρα στην προπόνηση. Χρειάζεται αστείρευτη θέληση για τη νίκη."

Για τον Θεοδώρου πάντως, το γεγονός ότι δεν είναι μόνος του, αλλά σε ομάδα, είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Όπως δήλωσε ο 18χρονος Έλληνας, οι συμπαίκτες του τον έχουν βοηθήσει πολύ, σε αυτή την πρώτη του χρονιά στην Iowa.

"Παίζω για να κερδίσω για την Iowa και οι συμπαίκτες μου με ωθούν να συνεχίσω να το κάνω. O Matt (Hagan) και ο Dom (Patrick) μου έδειξαν πως να αγωνίζομαι. Βελτιώνομαι μαζί τους. Θέλω απλά να προσπαθήσω να πετύχω όσες περισσότερες νίκες μπορώ για την ομάδα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots