Μεγάλες νίκες για τον Λευτέρη στην Οκλαχόμα

 
Μεγάλες νίκες για τον Λευτέρη στην Οκλαχόμα
tennisnews team Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 - 22:02

Ο Λευτέρης Θεοδώρου τα πήγε φανταστικά αυτό το διήμερο στην Οκλαχόμα, όπου πέτυχε δύο ακόμα νίκες, για λογαριασμό των Iowa Hawkeyes. Χθες, πέτυχε μάλιστα και τη μεγαλύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής και αναμένεται να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ο 19χρονος Θεοδώρου, ο οποίος διανύει τη δεύτερη χρονιά του στο πανεπιστήμιο της Iowa, κέρδισε χθες τον Βρετανό Julian Cash, του πανεπιστημίου Oklahoma State, που είναι στην 5η θέση της κατάταξης του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

Ο Έλληνας τενίστας έπαιξε στη θέση Νο1 της ομάδας του και αντιμετώπισε τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, πραγματοποίησε ωστόσο ένα εξαιρετικό παιχνίδι και πήρε τη μεγάλη ν ίκη με 6-3, 6-2. Στο 2ο σετ, ο Λευτέρης προηγήθηκε μέχρι και με 5-0.

Ο Cash είναι ο καλύτερος παίκτης του Oklahoma State University και ανακηρύχθηκε 2 φορές φέτος "Big 12 Player of the Week". Για όλη του την καριέρα ήταν ένας από τους καλύτερους junior παίκτες της Μεγάλης Βρετανίας και έχει career high το Νο1227 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, καθώς και το Νο68 στα juniors της ITF.

Στην ερώτηση για το πως ήρθε αυτή η τόσο εύκολη νίκη απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο, ο Λευτέρης είπε: "Απλά σέρβιρα τέλεια, επέστρεφα τέλεια και κέρδισα τα περισσότερα ράλι."

Το Iowa έχασε τη συνάντηση με το πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα με 4-1 και η νίκη αυτή του Λευτέρη ήταν η μοναδική για την ομάδα των Hawkeyes στην ημέρα.

Σήμερα, το University of Iowa γνώρισε ακόμα μια ήττα στην Οκλαχόμα, με αντίπαλο το πανεπιστήμιο Lamar, με 4-2. Παρόλα αυτά, ο Θεοδώρου κατάφερε να κερδίσει και πάλι τον δικό του αγώνα και να ξεχωρίσει για την ομάδα του.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε ξανά από τη θέση 1 τον Michael Feucht με 6-7 (1), 6-3, 6-2. Βελτίωσε έτσι το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 10-3 στα μονά, ενώ στα διπλά έχει 7-4, δείχνοντας συγχρόνως πως παίζει όλο και καλύτερο τένις, ειδικά απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες.

Πριν μια εβδομάδα πήρε για πρώτη φορά κατάταξη στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα της Αμερικής, σε μια πολύ μεγάλη διάκριση, και αναμένεται να βελτιώσει τις θέσεις του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots