Νέες νίκες από τον Λευτέρη

 
Νέες νίκες από τον Λευτέρη
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαϊος 2016 - 16:09

Ο Λευτέρης Θεοδώρου έδωσε τους 2 από τους 4 πόντους στο πανεπιστήμιο του Iowa, στην πολύ καλή νίκη τους με 4-1 επί του Indiana, για να στείλει τους Iowa Hawkeyes στην 8άδα του μεγάλου τουρνουά BIG 10 Conference. Εκεί θα αντιμετωπίσουν μια ακόμα καλύτερη ομάδα, αυτή του Michigan.

Το BIG 10 Conference αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών και σε αυτή συμμετέχουν μερικές από τις καλύτερες πανεπιστημιακές ομάδες της χώρας. Ανάμεσα σε αυτές, είναι και οι Iowa Hawkeyes του Λευτέρη Θεοδώρου.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη επί του Indiana με 4-1, έχοντας συμμετοχή στους 2 από τους 4 πόντους των Hawkeyes. Η Iowa είχε ηττηθεί από το Indiana με 4-0 στον εντός έδρας αγώνα της κανονικής περιόδου, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη νίκη της.

Ο Λευτέρης, ή "Lefty" όπως τον αποκαλούν στην Αμερική, έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε στα μονά τον Raheel Manji, με 6-2, 6-3. Στα διπλά, μαζί με τον συμπαίκτη του Josh Silverstein, κέρδισαν τους Sam Monette και Daniel Bednarczyk, με 6-2.

"Στα μονά ο Αθηναίος έκανε γρήγορα τη δουλειά του εναντίον του Rajeel Manji και τον νίκησε με 6-2, 6-3. Γενικά έπαιξε πολύ καλά, και στα μονά και στα διπλά", δήλωσε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας τένις του University of Iowa, Ross Wilson.

Η νίκη αυτή έδωσε μια νέα ανάσα στην ομάδα, που είχε κάποιες διαδοχικές ήττες, από κορυφαίες ομάδες όμως του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του Λευτέρη είναι πλέον 14-9 νίκες στα μονά, ενώ έχει και 3 αγώνες που δεν ολοκληρώθηκαν και οδηγήθηκαν σε τρίτα σετ, ενάντια σε παίκτες του Top 500 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP και του Top 20 του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots