Davis Cup: Με Τσιτσιπά η Εθνική - χωρίς Σακελλαρίδη

 
Davis Cup: Με Τσιτσιπά η Εθνική - χωρίς Σακελλαρίδη
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 - 21:45

Αυτή θα είναι η σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας για τους κρίσιμους και ιστορικούς αγώνες με τη Σλοβακία στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Ελλάδα θα υποδεχτεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17 Σεπτεμβρίου) τη Σλοβακία στην Αθήνα για το World Group I του Davis Cup και οι αγώνες θα είναι ιστορικοί για δυο λόγους.

Αφενός θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν αγώνες τένις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αφετέρου η Ελλάδα θα παίξει στην 1η κατηγορία του Davis Cup για 1η φορά από το 2004 και θα διεκδικήσει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τα προκριματικά του Davis Cup του 2024. Αν τα καταφέρει, θα είναι η 1η φορά που η Ελλάδα θα συμμετέχει σε αυτό το επίπεδο του Davis Cup από το 1981, όταν και το τουρνουά απέκτησε τέτοια μορφή διεξαγωγής με ένα ενιαίο World Group (παλιότερα έπαιζαν μεταξύ τους οι νικήτριες της κάθε ηπείρου).

Ανακοινώθηκαν οι αποστολές των δυο ομάδων και την ελληνική ομάδα θα ενισχύσει το μεγάλο της όνομα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα τη χώρα μας να φτάσει έως εδώ, αφού συμμετείχε και στις προηγούμενες αναμετρήσεις της.

Στην ομάδα θα βρίσκεται και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που είναι στο Νο.1 της Ελλάδας στα διπλά, καθώς ακόμα και οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Μιχάλης Περβολαράκης και Αριστοτέλης Θάνος.

Για ακόμα μια φορά θα απουσιάσει από την ομάδα το Νο.2 της χώρας μας στα μονά, ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος προέρχεται και από πολύ καλές εμφανίσεις στα Challengers της Κίνας, όπου κατάφερε να προκριθεί και στον 1ο του ημιτελικό σε Challenger πρόσφατα.

Team captain θα είναι για πρώτη φορά ο Απόστολος Τσιτσιπάς, αφού θυμίζουμε αν και βρισκόταν ήδη στην ομάδα στον ρόλο του αρχηγού αποστολής, στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή (captain) ήταν ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Στην αντίπερα όχθη, η Σλοβακία θα ταξιδέψει στην Αθήνα με τους Alex Molcan, Lukas Klein, Norbert Gombos, Lukas Pokorny και Igor Zelenay στην αποστολή της, ενώ captain είναι ο Tibor Toth.

Και η Σλοβακία θα έχει απουσία, αφού δεν θα είναι στους αγώνες το Νο.2 της χώρας, ο Jozek Kovalik. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να μην διαθέτει κάποιο πολύ μεγάλο όνομα, αλλά διαθέτει μεγάλο βάθος κι έτσι το κακό της απουσίας του Kovalik είναι πολύ μικρό (με τον Klein έχουν 4 θέσεις διαφορά στην κατάταξη, ενώ αρκετά κοντά τους είναι και ο Gombos, που επίσης μπορεί να παίξει στα μονά).

Αναλυτικά οι αποστολές των δυο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς - Νο.7 ΑΤΡ Singles
Αλέξανδρος Σκορίλας - Νο.803 ΑΤΡ Singles
Μιχάλης Περβολαράκης - Νο.985 ΑΤΡ Singles
Αριστοτέλης Θάνος - Νο.2004 ΑΤΡ Singles
Πέτρος Τσιτσιπάς - Νο.117 ΑΤΡ Doubles
Captain: Απόστολος Τσιτσιπάς

ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Alex Molcan - No.115 ATP Singles
Lukas Klein - No.155 ATP Singles
Norbert Gombos - No.217 ATP Singles
Lukas Pokorny - No.631 ATP Singles
Igor Zelenay - No.170 ATP Doubles
Captain: Tibor Toth

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο, στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας, με τα δυο πρώτα μονά. Την Κυριακή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ξανά στις 11, με το διπλό, ενώ αν χρειαστεί θα ακολουθήσουν ακόμα δυο αγώνες μονού. Θυμίζουμε πως το σύστημα είναι best-of-three στα σετ και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα κερδίσει και το tie, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Davis Cup Qualifiers το 2024.

Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την COSMOTE TV, ενώ η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω VIVA, με τα ημερήσια εισιτήρια να χωρίζονται σε τρεις ζώνες, των 10, 20 και 30 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots