Στ. Τσιτσιπάς: "Δεν βάζω όρια στην ομάδα, είναι ικανή για το οτιδήποτε!" (vid)

 
Στ. Τσιτσιπάς: "Δεν βάζω όρια στην ομάδα, είναι ικανή για το οτιδήποτε!" (vid)
tn team Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 - 16:17

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θέλει να βάλει όρια στην Εθνική μας ομάδα, πιστεύοντας ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τίτλο στο Davis Cup.

"Περάσαμε καταπληκτικά, με συγκινεί πάρα πολύ το ότι μπορώ και το κάνω με τον Πέτρο", είπε ο Στέφανος στις δηλώσεις που έκανε από το court.

"Ήταν μία δύσκολη ημέρα, είχαμε πολύ καλούς αντιπάλους από την άλλη πλευρά του φιλέ, μας παρουσιάστηκε μεγάλο έργο και βρεθήκαμε πολύ δυνατοί σε σημεία που έπρεπε να δείξουμε δύναμη και ψυχραιμία. Ήμασταν πραγματικά απίστευτοι, κάναμε τη δουλειά μας πολύ καλά μετά το πρώτο σετ, νομίζω ότι η χημεία μας βελτιώθηκε κατά πολύ με το που χάσαμε και μάθαμε από το πρώτο σετ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους και τους υποστηρικτές, μας συγκινείτε και μας δίνετε πολλή ενέργεια όταν είμαστε εκεί έξω οπότε σας ευχαριστώ πραγματικά", πρόσθεσε.

Για το αν περίμενε αυτό το 3-0, είπε: "Έχουμε μία τόσο καλή ομάδα που μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη με οποιονδήποτε. Δεν το σκεφτόμουν το 3-0 στις νίκες όταν ήρθα εδώ αλλά με τη σωστή δομή και στα μονά και στα διπλά, μας βγήκε πολύ καλά. Ο Αριστοτέλης (Θάνος) είχε δυσκολίες χθες, έπαιξε τρία σετ, ήμασταν εκεί για αυτόν. Εγώ προσωπικά ένιωσα μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον Αριστοτέλη γιατί μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και με ώθησε να παίξω καλύτερα σήμερα."

Για το αν θα ήταν έτοιμος να παίξει μονό αν χρειαζόταν: "Είμαι έτοιμος να παίξω και τώρα!"

Για το αν μπορεί αυτή η ομάδα να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου: "Δεν βάζω όρια στην ομάδα, πιστεύω ότι η ομάδα είναι ικανή να πραγματοποιήσει το οτιδήποτε. Εγώ είμαι εδώ να τους υποστηρίξω με το δικό μου τρόπο, έχω μαζέψει πλέον πάρα πολλές εμπειρίες από το ATP Tour και νομίζω ότι αυτό με βοηθάει να τις περάσω σε όλη την ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι και το πλεονέκτημα που έχουμε. Είμαι υπερήφανος για όλες τις προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια ώστε να ανέβουμε κατηγορία. Πιστεύω ότι με τη δουλειά των παιδιών, με τον τρόπο που έχουν αφοσιωθεί αυτά τα τελευταία χρόνια σε αυτή την καταπληκτική ομάδα που έχουμε χτίσει, δεν θα έβαζα κανένα όριο και πιστεύω ακόμη και στην κατάκτηση του Davis Cup μία ημέρα."

Με τη σειρά του ο Πέτρος είπε: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, ίσως λίγο στην αρχή προσπαθούσαμε όλοι να βρούμε το ρυθμό μέσα στό γήπεδο και στο τάι μπρέικ μπήκε το άγχος και εγώ αγχώθηκα χωρίς λόγο. Συμβαίνει πάντως αυτό στο διπλό. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι βγήκαμε καλύτερα στο δεύτερο σετ, ευχαριστώ και τον κόσμο που μας υποστήριξε και μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά στο Davis Cup, να έχεις τον κόσμο στο πλάι σου και να πηγαίνεις μέχρι το τέλος να μπορείς να κερδίζεις το ματς έτσι."

Για την πιθανότητα να αγωνιστεί με τον αδερφό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει και οι δυο μας να αγωνιστούμε στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από πλευράς μου θα πρέπει ίσως να ανέβω κάποιες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη γιατί υπάρχει ένα σκέλος με το οποίο αποφασίζεται ποιες ομάδες θα προκριθούν. Μέχρι τον Μάιο υπάρχουν ακόμη πολλές εβδομάδες, ελπίζω να κρατήσω αυτό το επίπεδο που έδειξα και σήμερα μέσα στο γήπεδο και να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα και είμαι σίγουρος πως θα πραγματοποιηθεί και αυτός ο στόχος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots