Στις "16" Γραμματικοπούλου και Σακελλαρίδη στην Ιταλία

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 - 18:40

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Σαπφώ Σακελλαρίδη πήραν αμφότερες την πρόκριση για τη φάση των "16" του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula στην Ιταλία. Δεν θα συνεχίσουν η Μιχαέλα Λάκη και ο Στέφανος Σακελλαρίδης.

Η Γραμματικοπούλου, Νο.2 στο ταμπλό του 25αριού της ITF και Νο.193 στην παγκόσμια κατάταξη, δυσκολεύτηκε στη σημερινή της πρεμιέρα απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά Lois Boisson, ξεκαθάρισε όμως τα πράγματα από το τέλος του 2ου σετ κι έπειτα, κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη με 2-6, 6-4, 6-1.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, Νο.325 στον κόσμο, η οποία δεν είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Αμερικανίδα Nikita Uberoi που πήρε wild card από τους διοργανωτές, κερδίζοντάς την με 6-1, 6-2 σε 68 μόλις λεπτά.

Η Σακελλαρίδη προκρίθηκε και στα προημιτελικά του διπλού, χωρίς να αγωνιστεί, αφού πήρε με walkover την πρόκριση μαζί με τη Ρωσίδα συμπαίκτριά της, Maria Bondarenko, εις βάρος της Ρωσίδας Ekaterina Makarova και της Ιταλίδας Tatiana Pieri.

Σήμερα αγωνίστηκε και η Μιχαέλα Λάκη, που είχε ήδη μια καλή εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Σαρδηνίας, αφού μπήκε στο κυρίως ταμπλό μετά από δυο νίκες που έκανε στα προκριματικά.

Στο σημερινό ματς τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τη Μιχαέλα που αντιμετώπισε την κορυφαία του ταμπλό και Νο.108 στον κόσμο, Arantxa Rus, απέναντι στην οποία πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-3, 6-1.

Στο τουρνουά των ανδρών, ο Στέφανος Σακελλαρίδης ολοκλήρωσε στη φάση των "16" την πορεία του, καθώς σήμερα διεκδικούσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά απέναντι στον Γάλλο Timo Legout, No.8 στο ταμπλό και Νο.455 στον κόσμο, όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 0-3 του 1ο σετ, καθώς ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και σήμερα δεν είχε αρκετές δυνάμεις για να παλέψει ένα τόσο δύσκολο ματς.

Στο διπλό, ο Στέφανος Σχινάς και ο Ολλανδός παρτενέρ του, Marcel Marion Sudzum, ηττήθηκαν στη σημερινή τους πρεμιέρα από τον Ιταλό Federico Iannaccone και τον Ελβετό Nicolas Parizzia, με 6-3, 6-3.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 2ος γύρος των γυναικών, με τη Σακελλαρίδη να παίζει ενάντια στη Makarova, No.4 στο ταμπλό και Νο.214 στον κόσμο, και τη Γραμματικοπούλου να αντιμετωπίζει τη 18χρονη Ιταλίδα Georgia Pedone, που είναι στο Νο.734 και απέδειξε με την πρόκρισή της στη 16άδα πως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Στα διπλά, η Σακελλαρίδη και η Bondarenko θα αντιμετωπίσουν την Αμερικανίδα Chiara Scholl και τη Βόσνια Anita Wagner, για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots