Μεγάλη εμφάνιση από τον Γρηγόρη Σαμαρτζίδη στο τουρνουά DEAF TENNIS OPEN της Σλοβενίας

 
Μεγάλη εμφάνιση από τον Γρηγόρη Σαμαρτζίδη στο τουρνουά DEAF TENNIS OPEN της Σλοβενίας
O Michael Laurent, o Γρηγόρης Σαμαρτζίδης και ο Γιάννης Αθαναηλίδης
tn team Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 - 12:25

Ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στο τουρνουά DEAF TENNIS OPEN στο Murska Sobota της Σλοβενίας, πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη που τον έβαλε στα ημιτελικά.

Το συγκεκριμένο τουρνουά τένις Κωφών, έχει ισχυρή παράδοση στα τενιστικά δρώμενα της Σλοβενίας. Οι λόγοι είναι πολλοί, ισχυρή τενιστική παράδοση σαν χώρα, σε κοντινή απόσταση είναι οι χώρες της Ευρώπης (Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία κ.α. Αυτό δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ισχυρού ανταγωνισμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Τσέχο (STIHL) από τον οποίο δεν συνάντησε δυσκολίες και ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε μία ώρα και δέκα λεπτά (6/0, 6/0) . στον δεύτερο γύρο συναντήθηκε με τον Michael Laurent (μεταξύ των φαβορί του τουρνουά με μεγάλη διαδρομή και εμπειρία στα τουρνουά, Νο.1 τα προηγούμενα χρόνια. Η συνάντηση είχε όλα τα στοιχεία του Τένις (ένταση, εναλλαγή σκορ, εξαιρετικούς πόντους, με τένις υψηλού επιπέδου).

Στο 1ο σετ ο Σαμαρτζίδης πήρε γρήγορα προβάδισμα και έκλεισε το σετ 6/2. Στο 2ο σετ έγινε πραγματική μάχη, ο Σαμαρτζίδης πήρε προβάδισμα 5/2 και από εκείνο το σημείο και μετά ο Γάλλος Lauren,επανήλθε και έκανε το σκόρ 5/4 και πίεζε για την ισοφάριση, αλλά ο Σαμαρτζιδης έδειξε χαρακτήρα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6/2, 6/4. Μεγάλη νίκη με πολλαπλά οφέλη (βαθμολογικά, ηθικά και ψυχολογικά για τον αθλητή.

Στα ημιτελικά ο Σαμαρτζίδης θα συναντηθεί με τον Ούγγρο Gabor, Νο.2 του ταμπλό.

Τον Γρηγόρη, υποστηρίζει τεχνικά ο Αθαναηλίδης Γιάννης, που γνωρίζει τους αθλητές από προηγούμενες συναντήσεις. Ο Σαμαρτζίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη του και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον αυριανό ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots