2η θέση για τους Μπακιρτζή και Γκλαβά στη Λευκωσία

 
2η θέση για τους Μπακιρτζή και Γκλαβά στη Λευκωσία
tn team Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 12:08

Ο Νικόλας Μπακιρτζής και ο Χρήστος Γκλαβάς κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο ITF J3 τουρνουά που φιλοξενήθηκε στη Masters Tennis Academy της Λευκωσίας.

Ο Μπακιρτζής και ο Γκλαβάς έφτασαν μέχρι τον τελικό στο τουρνουά της J3 κατηγορίας της ITF που φιλοξενήθηκε στην Hellenik Bank Masters Tennis Academy στη Λευκωσία.

Οι δυο Έλληνες τενίστες κέρδισαν στον 1ο γύρο τον Ούγγρο Erik Goczi και τον Πολωνό Jakub Wlodarczyk με 6-3, 6-4, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τον Ισραηλινό Halel Ashoosh και τον Βέλγο Benoit Torcq με 6-0, 6-4.

Στα ημιτελικά έδωσαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τους Ούγγρους Gabor Hornung και Patrik Meszaros, Νο.2 στο ταμπλό, παίρνοντας τη νίκη με 6-4, 6-7 (7), 10-5.

Το Σάββατο έπαιξαν έναν καλό τελικό με τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ελβετό Matteo Lavizzari και τον Αμερικανό Tristan Stringer, αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 7-6 (7), 6-2.

Στα μονά της hardcourt διοργάνωσης της Λευκωσίας, ξεχώρισε η πορεία του Ανδρέα Λοϊζά μέχρι τα ημιτελικά. Ο Λοϊζάς έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, κερδίζοντας τον Βρετανό Finbar McGarvey με 7-5, 6-1, τον Ιταλό Daniele Rapagnetta με 7-5, 6-3 και τον Ούγγρο Patrik Meszaros, No.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-7 (4), 6-1. Στα ημιτελικά ο Έλληνας παίκτης ήταν άτυχος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ενόχλησης, στο 2ο σετ της αναμέτρησής του με τον Ρουμάνο Luca Preda, No.3 στο ταμπλό.

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την πορεία του ο Χρήστος Γκλαβάς, ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν και οι Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος. Ο τελευταίος ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά, ενώ στα προκριματικά των αγοριών αγωνίστηκε και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης.

Στα κορίτσια, στα μονά οι Αθηνά Πήττα, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Νικολίνα Παρετζόγλου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Η Αθηνά Πήττα κέρδισε τη Γερμανίδα Helene Schnack με 6-1, 6-3 και τη Γεωργιανή Natali Jaiani με 6-2, 7-5, στα προημιτελικά όμως ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Ekaterina Ivanova, με 6-1, 6-2.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου πέτυχε επίσης δυο νίκες, απέναντι στην Κύπρια Άννα Δεμιρτζή με 6-1, 6-3 και στη Ρουμάνα Andreea Diana Soare με 6-3, 6-4, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από την Κροάτισσα Dora Miskovic, No.8 στο ταμπλό, με 7-5, 6-4.

Η Νικολίνα Παρετζόγλου απέκλεισε τη Σέρβα Milica Popovski με 6-1, 6-4 και τη Βρετανίδα Ellie Blackford, No.2 στο ταμπλό, που ήταν πίσω με 2-6, 6-4, 2-0 όταν εγκατέλειψε. Στα προημιτελικά, η Παρετζόγλου ηττήθηκε από τη Ρουμάνα Anamaria Federica Oana με 6-3, 6-2.

Στη φάση των "16" ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και η Άρτεμις Ασλανισβίλι. Η Αδαμοπούλου απέκλεισε την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου με 6-3, 6-1, στον 2ο γύρο όμως ηττήθηκε από την κορυφαία του ταμπλό, τη Βουλγάρα Iva Ivanova, με 6-1, 6-1. Η Ασλανισβίλι κέρδισε τη Ρουμάνα Sofia Maria Barbulescu με 1-6, 6-2, 6-1, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από την Ekaterina Ivanova με 6-4, 2-6, 6-3.

Η Ασλανισβίλι και η Παναγιωτίδου έκαναν πολύ καλή πορεία και στο διπλό, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στα προημιτελικά ολοκλήρωσε την πορεία της η Πήττα.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγωνίστηκαν ακόμα η Ιφιγένεια Καυκά και η Αλεξάνδρα Μάγια, ενώ στα προκριματικά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Σοφία Καλύβα και η Θεοδώρα Κούσιου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots