2η νίκη για τον Τσιτσιπά στο Ηράκλειο

 
2η νίκη για τον Τσιτσιπά στο Ηράκλειο
tn team Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 - 21:32

Ο Παύλος Τσιτσιπάς έκανε το 2 στα 2 και προκρίθηκε στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του NANA Tennis Club στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Ιταλού Daniele Rapagnetta, Νο.10 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3, για να περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του NANA Tennis Club στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος είχε κερδίσει χθες και τον Βλαντιμίρ Χόλμπαν με 7-6 (4), 6-7 (5), 10-2, θα αντιμετωπίσει αύριο τον Ρουμάνο Stefan Palosi, No.2 στο ταμπλό των προκριματικών, για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Για τον 2ο γύρο των προκριματικών αγωνίστηκαν σήμερα και οι Ανδρέας Λοϊζάς και Δημήτρης Σακελλαρίδης, που δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης έφτασε πολύ κοντά σε μεγάλη νίκη, στο τέλος όμως ηττήθηκε από τον Ολλανδό Niels Visker με 6-2, 2-6, 10-8. Ο Λοϊζάς γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Louis Dussin, No.9 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Στα προκριματικά του τουρνουά του NANA Tennis Club αγωνίστηκαν ακόμα οι Χρήστος Γκλαβάς και Χρήστος Αντωνόπουλος, που ολοκλήρωσαν χθες τις προσπάθειές τους, στον 1ο γύρο.

Αύριο θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά, με τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει τον Palosi στις 09:30 το πρωί. Θα ξεκινήσουν επίσης τα διπλά, όπου θα έχουμε αρκετές ελληνικές συμμετοχές.

Οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσουν τους Aaron Gil Garcia και Adam Heilonen. Οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Sebastian Santibanez, θα αντιμετωπίσουν τους Κύπριους Στυλιανό Χριστοδούλου και Λευτέρη Νέο. Τέλος, οι Γκλαβάς και Στέφανος Σχινάς θα αντιμετωπίσουν τους Πολωνούς Piotr Kusiewicz και Piotr Siekanowicz.

Στις γυναίκες το τουρνουά αυτής της εβδομάδας ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων. Στα προκριματικά δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή, όμως αύριο θα υπάρξει και εκεί ελληνικό ενδιαφέρον, αφού θα κάνει την πρεμιέρα της στο κυρίως ταμπλό η Έλενα Κοροκοζίδη, η οποία θα αντιμετωπίσει την Γερμανίδα Marie Vogt. Στο διπλό, η Έλενα Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις Γαλλίδες Selena Janicijevic και Lucie Nguyen Tan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots