Το πάλεψε στο μονό η Χριστοφή, πρόκριση στο διπλό

 
Η Έλενα Χριστοφή
Η Έλενα Χριστοφή
tn team Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 - 18:16

Η Έλενα Χριστοφή κοίταξε στα μάτια την Irina Bara, No.190 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αλλά ηττήθηκε μετά από ένα κλειστό ματς και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 2ο γύρο του μονού στο τουρνουά των 40.000 δολαρίων του NANA Tennis Club στο Ηράκλειο. Προκρίθηκε στα ημιτελικά του διπλού μαζί με τη Δήμητρα Παύλου, ενώ στα ημιτελικά στο διπλό μπήκαν και 4 αδέρφια Σακελλαρίδη, η Σαπφώ, ο Μιχάλης, ο Δημήτρης και ο Στέφανος.

Η Έλενα Χριστοφή έκανε ένα καλό παιχνίδι για τον 2ο γύρο του μονού της δυνατής διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη κόντρα στην Irina Bara από τη Ρουμανία, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.190 στον κόσμο, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα με 6-4, 6-4.

Ήταν ένα κλειστό ματς που έφτασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, με την 25χρονη Ελληνίδα, Νο.703 στον κόσμο, να κοντράρει στα ίσα την Bara. Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 3-5 και μείωσε σε 4-5, 30-15, αλλά δεν ολοκλήρωσε το comeback. Στο 2ο σετ έχασε 2 break points για να προηγηθεί με 5-4 και τελικά υπέστη εκείνη το break στο 10ο game, για το 4-6.

Η μέρα πάντως έκλεισε πανηγυρικά για τη Χριστοφή, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του διπλού μαζί με τη Δήμητρα Παύλου. Οι δυο Ελληνίδες απέκλεισαν τις Νο.3 του ταμπλό, Nika Radisic και Anita Wagner, με 6-3, 3-6, 11-9, σε ένα παιχνίδι που έσβησαν και ένα match point.

Στα ημιτελικά του διπλού γυναικών μπήκε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία μαζί με την Oana Gavrila κέρδισαν τις Gabriela Ce και Cristina Dinu με 7-6 (6), 5-7, 10-1. Η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει αύροι τις Χριστοφή και Παύλου, για μια θέση στον τελικό.

Στο τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης, Νο.1 στο ταμπλό, πήραν με walkover την πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού, εις βάρος των Adrian Bodmer και Peter Heller. Αύριο θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Francesco Forti και Filippo Romano, Nο.4 στο ταμπλό.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξει ο μεγάλος τους αδερφός, Μιχάλης Σακελλαρίδης, που μαζί με τον Χιλιανό Sebastian Santibanez κέρδισαν σήμερα τους Vladyslav Orlov και Patrick Toman, με 7-5, 4-6, 10-4. Στον αυριανό ημιτελικό ο Μιχάλης θα αντιμετωπίσει τους Ολλανδούς Guy Den Heijer και Dax Donders.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των τουρνουά του NANA Tennis Club και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots