Πρόκριση στη 16άδα του Ηρακλείου για την Παύλου

 
Πρόκριση στη 16άδα του Ηρακλείου για την Παύλου
tn team Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 22:45

Η Δήμητρα Παύλου κέρδισε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Gabriela Ce και προκρίθηκε στη φάση των "16" της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Μετά από 3 ώρες και 13 λεπτά μάχης, η Παύλου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της 30χρονης Βραζιλιάνας με 7-6 (3), 6-7 (4), 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο της δυνατής διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Ηρακλείου.

Η 19χρονη Ελληνίδα, Νο.437 στον κόσμο, απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-1 στο 1ο σετ, αλλά κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-3. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, όμως η Ce πέρασε στην αντεπίθεση και την έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες.

Η 30χρονη Βραζιλιάνα, Νο.403 στον κόσμο και άλλοτε Νο.221, κέρδισε τα 4 επόμενα games και πέρασε μπροστά με break στο 4-3. Η Παύλου πήρε πίσω το break, όμως στο tie-break η Ce ολοκλήρωσε την ανατροπή, επικρατώντας με 7-4.

Έμεινε ψύχραιμη και δυνατή η Παύλου, η οποία προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ. Η Ce μείωσε σε 3-2, αυτή τη φορά όμως η Ελληνίδα παίκτρια δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 9ο game.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού γυναικών έπαιξε σήμερα και η Κλειώ Μαρία Ιωάννου από την Κύπρο, η οποία ηττήθηκε από τη Ρουμάνα Cristina Dinu, Νο.3 στο ταμπλό και Νo.287 στον κόσμο, με 6-1, 6-1.

Στο τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, ο Χρήστος Γκλαβάς ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Amit Vales για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, με 6-1, 6-4. Ο Πέτρος Χρυσοχός από την Κύπρο ηττήθηκε από τον Αυστριακό Neil Oberleitner, No.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4.

Στα προκριματικά έπαιζε ο Ανδρέας Λοϊζάς, που ολοκλήρωσε επίσης σήμερα την προσπάθειά του, γνωρίζοντας την ήττα από τον Σέρβο Sasa Markovic με 6-2, 6-3.

Στο διπλό, οι Γιάννης Κουντουράκης και Δημήτρης Σακελλαρίδης κέρδισαν τους Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Βαγγέλη Κυπριώτη με 6-1, 7-6 (3) και μπήκαν στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά του διπλού γυναικών προκρίθηκαν και οι Έλενα Κοροκοζίδη και Margarita Ignatjeva, με walkover εις βάρος των Karen Marthiens και Leticia Matuszewski.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος σε μονά και διπλά. Η Μιχαέλα Λάκη θα αντιμετωπίσει την Έλενα Χριστοφή, ενώ η Έλενα Κοροκοζίδη θα παίξει με τη Ρουμάνα Simona Ogescu και η Σαπφώ Σακελλαρίδη με την Αμερικανίδα Isabella Barrera Aguirre.

Στους άνδρες, ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Sean Hodkin και ο Δημήτρης Σακελλαρίδης τον Μαροκινό Younes Lalami Laaroussi. Στα διπλά θα παίξουν οι Ανδρέας Πολυχρονόπουλος και Μιχάλης Σακελλαρίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος και Σκορίλας, καθώς και Χρήστος Γκλαβάς και Γιώργος Βάλαρης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots