Νέα μεγάλη νίκη και 8άδα η Παύλου στο Ηράκλειο

 
Νέα μεγάλη νίκη και 8άδα η Παύλου στο Ηράκλειο
tn team Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 19:25

Η Δήμητρα Παύλου πέτυχε μια ακόμα μεγάλη νίκη στα γήπεδα του Lyttos Beach και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF στο Ηράκλειο.

Μετά την Gabriela Ce από τη Βραζιλία, Νο.403 και άλλοτε Νο.221 στον κόσμο, η Δήμητρα Παύλου έβγαλε εκτός στο Lyttos Beach και την Ουκρανή Anastasiya Soboleva, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.322 στον κόσμο, κερδίζοντάς την σήμερα με το εμφατικό 6-2, 6-3 σε 85 λεπτά!

Με τη νίκη αυτή η 19χρονη Ελληνίδα, Νο.437 στην παγκόσμια κατάταξη, θα βρεθεί στα προημιτελικά του 25αριού τουρνουά της ITF, όπου θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Ουκρανή, την Oleksandra Oliynykova, 392 στον κόσμο.

Εκτός προημιτελικών έμειναν οι άλλες 3 Ελληνίδες που αγωνίστηκαν σήμερα στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach για τον 2ο γύρο του μονού. Η Έλενα Κοροκοζίδη έδωσε μεγάλη μάχη με τη Ρουμάνα Alexandra Ignatik, Νο.4 στο ταμπλό, αλλά την έχασε με 1-6, 5-7.

Η Έλενα Χριστοφή ηττήθηκε από μια άλλη Ρουμάνα, την Cristina Dinu, Νο.3 στο ταμπλό και No.287 στον κόσμο, με 6-2, 6-3. Άτυχη στάθηκε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που μετά από ενοχλήσεις εγκατέλειψε πολύ νωρίς στην αναμέτρησή της με την Oana Gavrila, ενώ ήταν πίσω με 0-3.

Στο διπλό, η Κοροκοζίδη και η Λετονή Margarita Ignatjeva, κέρδισαν τις Emma Slavikova και Anastasia Zolotareva με 6-4, 6-4 και μπήκαν στα ημιτελικά.

Δεν τα κατάφεραν στους άνδρες μετά από πολύ γεμάτο ματς οι Γιάννης Κουντουράκης και Δημήτρης Σακελλαρίδης, που ηττήθηκαν στα προημιτελικά του διπλού από τον Σουηδό Simon Freund και τον Αμερικανό Christopher Papa με 6-7 (8), 6-2, 12-10. Οι δυο Έλληνες αθλητές είχαν και ένα match point στο match tie-break.

Στα ημιτελικά προκρίθηκαν οι Κύπριοι Σέργης Κυρατζής και Λευτέρης Νέος, που απέκλεισαν τον Ιταλό Gianmarco Ferrari και τον Αμερικανό Patrick Edward Toman, Nο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Αύριο, οι δυο Κύπριοι θα αντιμετωπίσουν τους Freund και Papa για μια θέση στον τελικό, ενώ στις γυναίκες θα έχουμε τη μάχη της Παύλου με την Oliynykova για τα προημιτελικά του μονού και την αναμέτρηση των Κοροκοζίδη και Ignatjeva κόντρα στις Ουκρανές Mariya Poduraeva και Anastasia Soboleva στα ημιτελικά του διπλού.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το πρόγραμμα της Παρασκευής

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots