1η νίκη σε ITF Pro για τον Παύλο Τσιτσιπά

 
1η νίκη σε ITF Pro για τον Παύλο Τσιτσιπά
tn team Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 20:07

Ο Παύλος Τσιτσιπάς πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό ITF Pro διοργάνωσης και προκρίθηκε στους "16" του τουρνουά 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach. Πρόκριση και για τον Γιάννη Ξυλά, καθώς και για τις Μιχαέλα Λάκη και Έλενα Χριστοφή.

Ο Παύλος Τσιτσιπάς έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και απέκλεισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Lior Goldenberg, με 6-2, 7-6 (1), για να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Lyttos Beach, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Αυτή ήταν η 1η νίκη σε κυρίως ταμπλό στο ITF Pro Circuit για τον 18χρονο Έλληνα τενίστα, μικρό αδερφό του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης μπήκε και ο Γιάννης Ξυλάς, που έκανε επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι και απέκλεισε τον Βούλγαρο Nikolay Nedelchev με 6-2, 6-1.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς "λύγισε" στα 3 σετ από τον Σλοβένο Matic Kriznik, με 6-3, 3-6, 6-1, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας ηττήθηκε επίσης σε γεμάτο ματς, από τον Γερμανό Kai Lemstra, με 7-6 (2), 6-1.

Στο διπλό έπαιξαν σήμερα οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Γιώργος Βάλαρης, οι οποίοι ηττήθηκαν από τον Nedelchev και τον Michael Zhu, με 6-2, 6-1.

Στο γυναικείο τουρνουά, που ανήκει επίσης στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων και φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach, οι δυο κορυφαίες του ταμπλό, Μιχαέλα Λάκη και Έλενα Χριστοφή, προκρίθηκαν εύκολα στον 2ο γύρο.

Η Λάκη επιβλήθηκε της Ισραηλινής Mika Dagan Fruchtman με 6-0, 6-1, ενώ η Χριστοφή κέρδισε την Γαλλίδα Juliette Mazzoni με 6-0, 6-1.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και η Μαρία Ελένη Πούλκα, η οποία στάθηκε άτυχη αφού κέρδισε το 1ο σετ, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 7-5, 1-3 λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Αύριο τα τουρνουά του Lyttos Beach θα συνεχιστούν με τον 2ο γύρο στα μονά και τα προημιτελικά στα διπλά.

Ο Παύλος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Μεξικανό Rodrigo Alujas, o Ξυλάς τον Αυστριακό Neil Oberleitner, Νο.3 στο ταμπλό, η Λάκη τη Γερμανίδα Franciska Sziedat και η Χριστοφή τη Γερμανίδα Vivien Sandberg.

Στο διπλό, η Χριστοφή και η Λιθουανή Patricija Paukstyte θα αντιμετωπίσουν τις Emma Slavikova και Laura Svatikova, ενώ οι Παύλος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Dennis Dragomirov και Richard Zusman.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots