Πρωταθλητές Καλοβελώνης και Περβολαράκης στο Ισραήλ

 
Πρωταθλητές Καλοβελώνης και Περβολαράκης στο Ισραήλ
Πρωταθλητές Καλοβελώνης και Περβολαράκης στο Ισραήλ
tennisnews team Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 - 13:33

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Μιχάλης Περβολαράκης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Akko του Ισραήλ, κερδίζοντας σε έναν ωραίο τελικό τους Julian Bradley και Florian Lakat.

Οι δυο Έλληνες τενίστες επικράτησαν των Bradley και Lakat, No. 2 στο ταμπλό, με 6-7 (9), 6-4, 10-6, σε έναν συναρπαστικό τελικό που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Στο 1ο σετ, οι Καλοβελώνης και Περβολαράκης έχασαν προβάδισμα με 2-0 στα games, καθώς και 2 set point στο συγκλονιστικό tie-break, στο 8-7 και στο 9-8. Τελικά, οι Bradley και Lakat πήραν το σετ στο 3ο τους set point, με 11-9.

Ο τελικός για τους πρωταθλητές μας κρεμόταν από μια κλωστή σε όλο το 2ο σετ, που ήταν απολύτως ισορροπημένο μέχρι το 4-4. Τότε, οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν 2 πολύ κρίσιμα games για να κατακτήσουν το 2ο σετ με 6-4.

Στο super tie-break που έκρινε τους πρωταθλητές, Καλοβελώνης και Περβολαράκης "ξέφυγαν" με 8-5 σε κρίσιμο σημείο, για να το κατακτήσουν τελικά με 10-6 και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά παιχνιδιού.

Με ανατροπή είχαν προσπεράσει και το εμπόδιο των κορυφαίων του ταμπλό, των Benjamin Lock και Courtney John Lock από τη Ζιμπάμπουε, με 4-6, 6-4, 10-6 στα ημιτελικά, ενώ στα προημιτελικά είχαν κερδίσει τους Roee Benya και Lior Goldenberg με 6-0, 6-4.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισαν μαζί οι δυο Έλληνες τενίστες. Για τον Καλοβελώνη ήταν ο 15ος τίτλος στα διπλά σε διοργάνωση της ITF, ενώ για τον Περβολαράκη ήταν ο 6ος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots