Συνεχίζουν Θάνος και Κυπριώτης στο Ηράκλειο

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος
tn team Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 - 21:02

Ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Βαγγέλης Κυπριώτης κέρδισαν τις σημερινές τους αναμετρήσεις στο Lyttos Beach του Ηρακλείου και προκρίθηκαν στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, της Futures διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Κρήτη.

Τα διεθνή τουρνουά επέστρεψαν στη χώρα μας, με τη γνωστή σειρά Futures 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach να επανεκκινεί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Από τις σημερινές αναμετρήσεις, ξεχώρισαν οι προκρίσεις του Αριστοτέλη Θάνου και του Βαγγέλη Κυπριώτη στον 3ο προκριματικό γύρο των ανδρών. Ο Θάνος, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά (πήρε bye για τον 2ο γύρο των προκριματικών), επικράτησε του Γιώργου Γαλενιανού σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με 4-6, 6-4, 10-6.

Ο Κυπριώτης πέτυχε τη 2η νίκη του, καθώς χθες είχε αποκλείσει τον Γερμανό Maximilian Renz με 6-7 (6), 6-4, 10-6. Και σήμερα κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω, για να αποκλείσει το Νο.2 του ταμπλό και Νο.1020 στην ΑΤΡ, τον Τσέχο Petr Hajek, με 4-6, 6-0, 10-8. Ήταν μια απ' τις σημαντικότερες στιγμές του 17χρονου Κυπριώτη σε αυτό το επίπεδο και αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη του είσοδο σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης.

Δεν τα κατάφερε ο Χάρης Φούζας, που γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από τον Αμερικανό Eric Morris με 7-6, 4-6, 6-10. Ο Στέφανος Σχινάς ηττήθηκε από τον Ιταλό Leonardo Taddia, Νο.11 στο ταμπλό, με 2-6, 4-6, ενώ ο Μάικλ Κλαρκ από τον Ούγγρο Dominik Thuri Nagy, με 3-6, 4-6.

Στο ταμπλό των προκριματικών συμμετείχαν ακόμα για τη χώρα μας οι Στυλιανός Πούτης, Χρήστος Δαγκλής, Γιάννης Κουντουράκης, Γιώργος Κυριακάκης Μεσσαριτάκης και Αιμιλιανός Πατρίκιος Ζένιου, που δεν κατάφεραν να μπουν στον 2ο γύρο.

Για τα προκριματικά των γυναικών, η Έλλη Λογοθέτη κέρδισε τη Μαρία Κοντολαιμάκη με 6-1, 6-0 και μπήκε στον 2ο γύρο, όμως σήμερα ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Franziska Sziedat, Νο.1 στο ταμπλό, με το ίδιο σκορ.

Στον 1ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Βασιλική Καλογεροπούλου, Αντωνία Ελένη Μπάζου, Μαρία Γεωργιάδου, Χαρά Μεϊδάνη, Άννα Νοβρατίδου και Κυριακή Μήτσου.

Αύριο στα γήπεδα του Lyttos Beach θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες των κυρίως ταμπλό, καθώς και οι τελευταίοι αγώνες των προκριματικών. Ο Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Morris και ο Κυπριώτης τον Αυστραλό Matthew Dellavedova για μια θέση στο κυρίως ταμπλό, ενώ στις γυναίκες, για τον 1ο γύρο θα αναμετρηθούν μεταξύ τους οι Μιχαέλα Λάκη και Δήμητρα Παύλου. Επίσης θα παίξει η Θεοδώρα Χαντάβα, ενάντια στη Γαλλίδα Maelys Bougrat.

Για τα διπλά, Λάκη και Παύλου θα παίξουν μαζί, απέναντι στις Γερμανίδες Lena Greiner και Sophie Greiner, ενώ η Μάρθα Ματούλα και η Σέρβα Tamara Malesevic θα αντιμετωπίσουν τις Elena-Teodora Cadar και Melanie Klaffner, No.3 στο ταμπλό.

Στο διπλό των ανδρών, οι Γιάννης Κουντουράκης και Αλέξανδρος Σκορίλας θα αναμετρηθούν με τους Αριστοτέλη Θάνο και Γιάννη Ξυλά, ενώ οι Χρήστος Δαγκλής και Στυλιανούς Πούτης θα παίξουν με τον Ιρλανδό Ammar Elamin και τον Γερμανό Jason Janis.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots