3 στα 3 και πρόκριση για τον Σακελλαρίδη στην Αττάλεια

 
Στέφανος Σακελλαρίδης
Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 - 20:22

Ο 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης πέτυχε 3 νίκες αυτό το τριήμερο στο τουρνουά 25.000 δολαρίων της Αττάλειας και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό. Πρόκριση στα προημιτελικά των διπλών για τον Μάρκο Καλοβελώνη και τη Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία το πέρασμά του από τα προκριματικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Αττάλειας, κερδίζοντας τον Ρουμάνο Mateo Bejenaru, Νο.11 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Τις προηγούμενες δυο ημέρες ο 17χρονος Έλληνας αθλητής είχε κερδίσει ακόμα τον αδερφό του Μιχάλη, που εγκατέλειψε όταν ήταν πίσω με 6-2, 4-1 λόγω ενόχλησης, αλλά και τον Κορεάτη David Kim με 6-2, 6-2.

Μπήκε σε ακόμα ένα 25άρι τουρνουά στο κυρίως ταμπλό και θα αντιμετωπίσει σε μια πολύ δύσκολη αποστολή στον 1ο γύρο τον Moez Echargui από την Τυνησία, Νο.467 στην παγκόσμια κατάταξη.

Κοντά στο κυρίως ταμπλό έφτασε και ο Στέφανος Σχινάς, που πέτυχε 2 νίκες και έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο των προκριματικών. Ο Έλληνας παίκτης κέρδισε τον Ολλανδό Roland Stuurman με 7-5, 6-4 και τον Αργεντινό Lucas Cotler με 6-0, 6-1. Σήμερα ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο από τον Αλγερινό Mohamed Ali Abibsi σε ένα κλειστό ματς, με 4-6, 3-6.

Στον 1ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης.

Στο διπλό, την πρόκριση για τα προημιτελικά πήρε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό με τον Ουζμπέκο Sanjar Fayziev, επικρατώντας των Credit Chaiyarin και Matas Vasilauskas με 6-4, 6-0.

Οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς ηττήθηκαν από τους Roman Andres Burruchaga και Felix Gill με 4-6, 5-7, ενώ οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης ηττήθηκαν από τους Vlacheslav Bielinskyi και Dmytrii Ierokhin με 4-6, 3-6.

Στις γυναίκες, στα προημιτελικά των διπλών προκρίθηκε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία συνεργάζεται με την πολύ έμπειρη Timea Babos, που έχει περάσει και από το Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 18χρονη Ελληνίδα και η 28χρονη Ουγγαρέζα κέρδισαν τις Nigina Abduraimova και Ksenia Laskutova με 6-1, 6-4.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Ισπανίδα Aliona Bolsova, έχασαν στις λεπτομέρειες από τις Diana Scnaider και Kiara Amarissa Toth με 3-6, 7-6 (4), 4-10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots