Καλή αρχή για τον Σακελλαρίδη στο Monastir

 
Καλή αρχή για τον Σακελλαρίδη στο Monastir
tn team Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 18:32

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης έκανε έναν ακόμα καλό αγώνα στο Monastir της Τυνησίας, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη επί του Σλοβάκου Lukas Palovic, για να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF.

Ο Σακελλαρίδης, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ στο 15άρι της προηγούμενης εβδομάδας στο Moanstir, ξεκίνησε δυνατά και αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του τον Σλοβάκο Lukas Palovic με 6-2, 6-1 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε από την αρχή έως το τέλος του αγώνα και δεν συνάντησε δυσκολίες. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και κέρδισε τα 3 τελευταία games μετά το 3-2, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε και πάλι με 2-0, για να κερδίσει αυτή τη φορά 4 games στη σειρά και να φτάσει στην επικράτηση.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει είτε τον Βέλγο Jack Loge, είτε τον Σέρβο qualifier, Lazar Milicevic. Στα προκριματικά του ίδιου τουρνουά αγωνίστηκε ο Γιάννης Κουντουράκης, ο οποίος κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Αυστραλό Anthony Shumsky με 6-2, 6-0, έχασε όμως την πρόκριση σε ένα κλειστό ματς με τον Αμερικανό Andrew Rogers, από τον οποίο ηττήθηκε με 7-5, 6-2.

Στο Monastir βρίσκεται και ο μικρός αδερφός του Στέφανου, Δημήτρης Σακελλαρίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στο 25άρι που γίνεται στην ίδια πόλη, επίσης στα προκριματικά. Στον 1ο γύρο ο 16χρονος Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον Ελβετό Joel Spiess με 6-0, 6-0, στον 2ο προκριματικό γύρο όμως ηττήθηκε από έναν άλλον Ελβετό, τον Dylan Dietrich, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-0, 6-1.

Σήμερα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τον Βούλγαρο Anthony Genov πήραν μια πολύ δύσκολη νίκη εις βάρος των Erik Arutiunian και Daniil Ostapenkov, με 4-6, 6-4, 11-9.

Στο τουρνουά των γυναικών που γίνεται στo Monastir, συμμετείχε η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία έχασε σήμερα την είσοδο στο κυρίως ταμπλό μετά από ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, γνωρίζοντας την ήττα από την Ουκρανή Daria Yesypchuk, με 7-5, 2-6, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots