Πρώτος τελικός για τον Σακελλαρίδη

 
Πρώτος τελικός για τον Σακελλαρίδη
tn team Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 - 18:49

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης επέστρεψε από σετ πίσω και πήρε μια ακόμα σπουδαία νίκη στο Monastir της Τυνησίας, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό σε επαγγελματικό διεθνές τουρνουά στην καριέρα του.

Μετά από μια μάχη που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Στέφανος Σακελλαρίδης επικράτησε του Luca Giacomini από την Ιταλία με 2-6, 6-2, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία.

Θα είναι ο πρώτος τελικός σε ITF Pro διοργάνωση για τον 18χρονο Έλληνα τενίστα, που βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF και στο Νο.637 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο Σακελλαρίδης έχασε ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, το οποίο ήταν μεγάλο σε διάρκεια παρά το τελικό 6-2, αφού τα περισσότερα games ήταν γεμάτα. Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με break μετά το 1ο game, αλλά απάντησε άμεσα και ισοφάρισε.

Κέρδιζε μέτρα όσο περνούσε η ώρα ο Έλληνας τενίστας, που από το 2-2 του 2ου σετ κι έπειτα κέρδισε 7 games στη σειρά, για να κατακτήσει το σετ με 6-2 και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο. Χωρίς να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα, "ξέφυγε" με 5-1 στο 3ο σετ και τελικά το ολοκλήρωσε στο 8ο game, μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά παιχνιδιού.

Στον αυριανό τελικό, όπου θα διεκδικήσει και το πρώτο του τίτλο στο ITF Circuit, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Ιταλό τενίστα, τον Federico Iannaccone, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.626 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. O Iannaccone πήρε μια εντυπωσιακή νίκη στον άλλον ημιτελικό εις βάρος του 18χρονου Kalin Ivanovski, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.534 στην ΑΤΡ, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots