Φιναλίστ ο Σακελλαρίδης στο Monastir

 
Φιναλίστ ο Σακελλαρίδης στο Monastir
tn team Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 - 19:50

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης πάλεψε για 3 ώρες απέναντι στον Ιταλό Federico Iannaccone, πρώτο του τελικό σε επαγγελματική διεθνή διοργάνωση της ITF, αλλά ηττήθηκε στα 3 σετ και τελικά πήρε τη 2η θέση στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία.

Μετά από έναν κλειστό τελικό, ο Στέφανος Σακελλαρίδης γνώρισε την ήττα από τον Ιταλό Federico Iannaccone, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.626 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 3-6, 6-3, 6-2.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.637 στην παγκόσμια κατάταξη, έπαιξε στον πρώτο του τελικό στο ITF Tour μετά από την πολύ καλή εβδομάδα που είχε στα σκληρά γήπεδα του Monastir και λίγο έλειψε να κατακτήσει και το τρόπαιο.

Έφτασε ένα σετ μακριά, καθώς πήρε το 1ο σετ της δύσκολης αναμέτρησης με τον Iannaccone, χάρη στο break που έκανε στο 6ο game για το 4-2. Έμεινε μπροστά και τελικά έκλεισε το σετ στο σερβίς του στο 9ο game, όπου χρειάστηκε 6 set points για να τα καταφέρει!

Ο 23χρονος Ιταλός, σαφώς πιο έμπειρος και ήδη μια φορά πρωταθλητής σε ITF Pro διοργάνωση, "ξέφυγε" νωρίς με διαφορά ενός break στο 2ο σετ, κάνοντας το 4-1. Ο Στέφανος διατηρήθηκε κοντά και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, αλλά ο Iannaccone έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς του για το 6-3 στο 9ο game.

Στο αποφασιστικό σετ ο Ιταλός έκανε διπλό break αυτή τη φορά και προηγήθηκε με 5-1, αποκτώντας ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα που δεν έχασε, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 8ο game, μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά αγώνα.

Ο Στέφανος, ο οποίος εκτός από Νο.637 στην ΑΤΡ είναι και Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, αναμένεται να κερδίσει 25 θέσεις ακόμα και να βελτιώσει ξανά το career high του, φτάνοντας στο Νο.612 της ΑΤΡ.

Αυτός ήταν ο 1ος τελικός της επαγγελματικής του καριέρας και για να μπει σ' αυτόν χρειάστηκε να κερδίσει κατά σειρά τους Lukas Palovic (6-2, 6-1), Lazar Milicevic (7-5, 6-2), Yi Zhou (6-4, 7-5) και Luca Giacomini (2-6, 6-2, 6-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots