Καλή αρχή για τον Σακελλαρίδη στο Trento

 
Καλή αρχή για τον Σακελλαρίδη στο Trento
tn team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 18:29

O Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε το πρώτο του παιχνίδι στο Trento της Ιταλίας και στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Ο Σακελλαρίδης επιβλήθηκε του Βρετανού Daniel Little με 6-3, 7-6 (4) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και προκρίθηκε στη φάση των "16" του indoor τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Trento στην Ιταλία.

Η 18χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.580 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ και δεν έχασε το πάνω χέρι, για να το ολοκληρώσει στα 9 games.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος απώλεσε προβάδισμα με 2-0 και χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του σ' αυτό. Στο 10ο game ήρθε αντιμέτωπος και με ένα set point, το έσβησε όμως και ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά, ο Έλληνας παίκτης κέρδισε το tie-break με 7-4 και έκλεισε το παιχνίδι στο 2ο σετ.

Ο Στέφανος θα παίξει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης του Trento τον Ελβετό Jerome Kym, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.445 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Στέφανος αύριο θα έχει διπλή αποστολή, αφού εκτός από τον αγώνα του στο μονό θα παίξει και στο διπλό, όπου συμμετέχει μαζί με τον αδερφό του, Δημήτρη Σακελλαρίδη.

Οι δυο αθλητές είχαν κερδίσει χθες τους Ιταλούς Biagio Gramaticopolo και Marcello Serfaini και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τους Εσθονούς Daniil Glinka και Karl Kiur Saar.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots