Έφτασαν κοντά στον τίτλο τα αδέρφια Τσιτσιπά

 
Έφτασαν κοντά στον τίτλο τα αδέρφια Τσιτσιπά
tn team Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 22:13

Ο Παύλος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έφτασαν πολύ κοντά στο να κατακτήσουν τον τίτλο στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο, αλλά "λύγισαν" έπειτα από έναν κλειστό τελικό.

Οι δυο Έλληνες τενίστες έπαιξαν δυο παιχνίδια σήμερα στο γήπεδο που φέρει το όνομα του μεγάλου τους αδερφού, Stefanos Tsitsipas Court, το κεντρικό court των σκληρών γηπέδων του Lyttos Beach Tennis Academy στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Πρώτα κέρδισαν για τον εξ αναβολής ημιτελικό το πολύ δυνατό δίδυμο των Γάλλων Arthur Gea και Benjamin Pietri με 6-3, 6-7 (5), 10-6.

Προκρίθηκαν στον τελικό και λίγη ώρα αργότερα αντιμετώπισαν τους Αυστριακούς Neil Oberleitner και Joel Schwaertzier, Νο.1 στο ταμπλό, από τους οποίους ηττήθηκαν έπειτα από ένα κλειστό ματς με 7-6 (4), 6-1.

Το 1ο σετ ήταν πολύ ισορροπημένο και κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες, με τους αδερφούς Τσιτσιπά να προηγούνται μέχρι και με 4-1 στο tie-break, oι Αυστριακοί όμως κέρδισαν 6 πόντους στη σειρά μετά απ' αυτό και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα.

Στο 2ο σετ οι Παύλος και Πέτρος είχαν break point στο 1ο game, αλλά οι Oberleitner και Schwaerzier κατάφεραν να αποφύγουν το break. Αργότερα οι δυο Αυστριακοί έκαναν 3 break, με αποτέλεσμα το break των αδερφών για το 2-1 στο μεσοδιάστημα να μην αρκεί και το ματς να ολοκληρώνεται στο 8ο game του 2ου σετ με 6-2, έπειτα από 93 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτό ήταν μόλις το 3ο τουρνουά που μοιράστηκαν το court Παύλος και Πέτρος, με το πρώτο τους τουρνουά στο επαγγελματικό tour της ITF να είναι μια πορεία μέχρι τα ημιτελικά σε 15άρι ξανά στο Ηράκλειο το Νοέμβριο του 2021. Με την 3η τους προσπάθεια έφτασαν μέχρι τον τελικό και "άγγιξαν" τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots