Στο κυρίως ταμπλό Ματούλα και Κεϊσίδης

 
Στο κυρίως ταμπλό Ματούλα και Κεϊσίδης
Στο κυρίως ταμπλό Ματούλα και Κεϊσίδης
tennisnews team Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 10:37

Η Μάρθα Ματούλα και ο Χρήστος Κεϊσίδης έκαναν το 3 στα 3 στα προκριματικά ταμπλό της 3ης εβδομάδας του Lyttos Beach ITF World Tour και εξασφάλισαν τις παρουσίας τους στα κύρια ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων.

Η Ματούλα κέρδισε και την Ισραηλινή Nicole Khirin με 7-6, 6-1, για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ήταν η 3η νίκη για την 22χρονη Ελληνίδα, που στον 1ο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει τη Βελγίδα Eline Audenaert με 5-7, 6-4, 10-5 και στον 2ο γύρο τη Βουλγάρα Aleksandra Zlatarova, με 6-4, 6-0.

Επιπλέον, η Ματούλα προκρίθηκε και στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με την Ελληνοαυστραλή Helena Spiridis, κέρδισαν τις Πορτογαλίδες Sara Lanca και Ana Filipa Santos, με 3-6, 6-2, 10-4.

Για τον τελευταίο γύρο των προκριματικών των ανδρών, ο Χρήστος Κεϊσίδης κατάφερε να βγει νικητής από μια δύσκολη μάχη με τον Γάλλο Nicolas Tepmahc, του οποίου επικράτησε με 6-3, 4-6, 13-11. Και για τον Κεϊσίδη ήταν η 3η νίκη, αφού είχε κερδίσει επίσης τον Καναδό Rowan Blackbeard με 6-0, 6-0 και τον Γάλλο Mathys Erhard, με 6-4, 3-6, 14-12. 

Εκτός κυρίως ταμπλό έμεινε ο Γιάννης Ξυλάς, που έφτασε μέχρι τον 3ο προκριματικό γύρο, αλλά ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Sahar Simon, με 6-4, 6-0.

Για το διπλό των ανδρών, οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Matvey Khomentovskiy προκρίθηκαν στα προημιτελικά, καθώς κέρδιζαν τους Hao Yuan Ng και Chak Lam Coleman με 6-2, 5-1, όταν οι τελευταίοι εγκατέλειψαν.

Οι Μάρκος Καλοβελώνης και Alexander Shevchenko ηττήθηκαν μετά από ένα κλειστό παιχνίδι από τους Σέρβους Hamad Medjedovic και Marko Tepavac με 6-3, 4-6, 10-4. Οι Κεϊσίδης και Γιάννης Μπροκάκης ηττήθηκαν από τους Σλοβένους Matjaz Jurman και Maj Tomac με 6-1, 6-4, ενώ οι Αριστοτέλης Θάνος και Γιάννης Ξυλάς από τους Σουηδούς Filip Bergevi και Marius Ruzgas, No.3 στο ταμπλό, με 7-5, 6-2.

Σήμερα η δράση στα γήπεδα του Lyttos Beach θα συνεχιστεί, με αγώνες για τον 1ο γύρο των μονών. Στους άνδρες, ο Κεϊσίδης θα αντιμετωπίσει τον Καλοβελώνη, ο Λευτέρης Θεοδώρου θα παίξει με τον Βέλγο Buvaysar Gadamauri και ο Γιάννης Σταμούλος με τον Chak Lam Coleman Wong από το Χονγκ Κονγκ.

Στις γυναίκες, η Ματούλα θα αναμετρηθεί με την Ρουμάνα, επίσης προερχόμενη από τα προκριματικά, Arina Gabriela Vasilescu. Η Ελένη Μτσεντλίτζε θα παίξει με την Ισπανίδα Noelia Bouzo Zanotti, ενώ η Ελένη Φασουλά θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Federica Rossi.

Φωτογραφία: joejordanphotography.com

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots