Λαζαρίδης: "Με όπλο τη ρακέτα μου, κατάφερα να βγάλω περισσότερα αμαξίδια στο δρόμο" (vid)

 
Γιώργος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης
tennisnews team Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 - 15:01

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Γιώργος Λαζαρίδης έδωσε το δικό του μήνυμα σεβασμού και ανοχής προς τη διαφορετικότητα, εξιστορώντας την προσωπική του εμπειρία και πως ένα ατύχημα άλλαξε τη ζωή του.

"Πριν από αρκετά χρόνια, η ζωή μου έδωσε μια νέα ευκαιρία. Ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχα, επέζησα, και από τότε αντιμετώπισα την καθημερινότητα από το νέο μου ύψος. Αυτό που μου δίνει το αναπηρικό μου αμαξίδιο. Η καθημερινότητα μου στην πόλη που γεννήθηκα και ζω, την Καλαμάτα, τα πρώτα χρόνια ήταν σχετικά δύσκολη. Όχι κυρίως λόγω της έλλειψης υποδομών για τα άτομα με αναπηρία, αλλά λόγω της μη εξοικείωσης των πολιτών μου με το θέαμα, κυρίως των νέων ανθρώπων με αμαξίδιο.

Από τότε κατάλαβα ότι είχα να δώσω μάχη σε δυο μέτωπα. Πρώτα αυτό με τον εαυτό μου και, μετά, αυτό της κοινωνικής αποδοχής. Αν κέρδιζα αυτές τις δυο μάχες, θα ήμουν σίγουρος ότι θα δημιουργούνταν οι άψυχες αλλά απαραίτητες τεχνητές υποδομές που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη, για να εξυπηρετήσει τα άτομα με αναπηρία. Διάλεξα λοιπόν το όπλο μου. Ποιο ήταν; ήταν η ρακέτα του τένις, με τις πιο γλυκές σφαίρες, τα κίτρινα μπαλάκια!

Με τον αθλητισμό έσπασα την κοινωνική απομόνωση. Νομίζω ότι κατάφερα να βγάλω περισσότερα αμαξίδια στο δρόμο και κατ' επέκταση η πόλη μου να είναι αρκετά πιο φιλική σε νοοτροπία και υποδομές για τα άτομα με αναπηρία. Τα περιθώρια βελτίωσης βέβαια, είναι μεγάλα. Οι υποδομές βελτιώνονται και η διαβίωση ενός ατόμου με αναπηρία, αποκτά στην Καλαμάτα την αξιοπρέπειά της. Όπως έχετε καταλάβει, όνειρο μου και στόχος μου δεν είναι άλλος από το να γίνει η Καλαμάτα πόλη σεβασμού και ανοχής στη διαφορετικότητα κάθε μορφής."

Το μήνυμα του Έλληνα πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, βιντεοσκοπήθηκε για μαθητές που αυτό τον καιρό κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα, με τον Λαζαρίδη, που εκτός από αθλητής είναι και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, να είναι γενικότερα αρκετά δραστήριος στα κοινά, επιδιώκοντας την αλλαγή νοοτροπίας όλων των πολιτών απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots