Το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Billie Jean King Cup U16 στη Ρόδο

 
Το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Billie Jean King Cup U16 στη Ρόδο
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 - 11:13

Η Ρόδος και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, αναμένεται να φιλοξενήσει την προκριματική φάση του Junior Billie Jean King Cup από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου, με τη συμμετοχή και της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας.

Το δελτίο τύπου:

Η Ρόδος ανοίγει τις πύλες της για να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο τουρνουά τένις που έχει διεξαχθεί ποτέ στο νησί. Από 26 έως 30 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, πρόκειται να γίνει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα ο ένας από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους για το Billie Jean King Cup. Πρόκειται για τουρνουά που αφορά κορίτσια (U16), θα διεξαχθούν παράλληλα τέσσερα σε όλη την Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Rakovnic της Τσεχίας, στη Nancy της Γαλλίας, στη Bistrita της Ρουμανίας και στη Ρόδο. Από κάθε τουρνουά θα προκριθούν οι δύο καλύτερες ομάδες, οπότε και θα παίξουν στην τελική φάση (κυρίως ταμπλό) στη Τσεχία (Marianske) από 1 έως 3 Αυγούστου. Στην προκριματική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρόδο, θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Ουκρανία, η Εσθονία και η Λετονία και οι δύο καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό.

Η ανάθεση των αγώνων έγινε από την Tennis Europe στην Ε.Φ.Ο.Α. και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την τελευταία να διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. στη Ρόδο. Το τουρνουά θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α. και συνδιοργανωτές θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Πρόκειται για ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, μέσα από το οποίο είναι δεδομένο ότι θα «λάμψουν» οι νεαρές αθλήτριες, οι οποίες μελλοντικά θα πρωταγωνιστήσουν σε όλο τον κόσμο. Οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για την πολύ μεγάλη αυτή διοργάνωση και στα μέσα του καλοκαιριού, η Ρόδος θα φιλοξενήσει το πολύ σημαντικό αυτό τουρνουά. Ήδη ο Ρ.Ο.Α. έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για να φέρει σε πέρας για μία ακόμη φορά την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.