Ηράκλειο: Προημιτελικά Παύλου, Χριστοφή και Σκορίλας

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου © tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 17:23

Η Δήμητρα Παύλου, η Ελένη Χριστοφή και ο Αλέξανδρος Σκορίλας συνέχισαν με νίκες σήμερα στα γήπεδα του Lyttos Beach, παίρνοντας έτσι τα εισιτήρια για την προημιτελική φάση του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου. Στα διπλά, στα ημιτελικά θα συνεχίσει η Έλενα Κοροκοζίδη.

Μόλις 49 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court η Δήμητρα Παύλου, η οποία συνέτριψε την προερχόμενη από τα προκριματικά, Anastasia Grechkina, με 6-1, 6-2, για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Ελένη Χριστοφή, που έκανε επίσης πολύ καλή εμφάνιση και απώλεσε μόλις 4 games από τη Σέρβα qualifier, Dunja Maric, την οποία κέρδισε με 6-0, 6-4.

Στους άνδρες, ο Αλέξανδρος Σκορίλας είχε ένα εξαιρετικό ματς, αφού μετά το 1-3 στο 1ο σετ κέρδισε 11 games στη σειρά και επιβλήθηκε του Αμερικανού Richard Zusman με 6-3, 6-0, σε 70 λεπτά.

Δεν κατάφερε να μπει στα προημιτελικά μόνο η Έλενα Κοροκοζίδη από τους εκπροσώπους της Ελλάδας που αγωνίστηκαν σήμερα, με την 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια να δίνει μάχη, αλλά να γνωρίζει την ήττα στο τέλος από την Ιταλίδα Matilde Mariani με 6-4, 6-3.

Στο διπλό πάντως, η Κοροκοζίδη πέρασε στα ημιτελικά, καθώς μαζί με τη Ρουμάνα παρτενέρ της, Ilinca Dalina Amariei, κέρδισαν τις Παύλου και Agustina Chlpac με 6-0, 6-1. Πρόκριση στα διπλά πήραν και οι Χριστοφή και Silvia Ambrosio, που νίκησαν τις Parentini Vallega Montebruno και Aleksandra Simeva με 6-0, 6-3.

Έντονο θα είναι και αύριο το ελληνικό ενδιαφέρον στα γήπεδα του Lyttos Beach, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου. Η Παύλου θα αντιμετωπίσει στις 10 το πρωί στο χωμάτινο Court Sakkari την Γερμανίδα Silvia Ambrosio, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.635 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει στο χωμάτινο Court 10 την Amariei από τη Ρουμανία, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.658 στον κόσμο. Στα διπλά, η Ambrosio και η Χριστοφή θα αντιμετωπίσουν τις Anouk Koevermans και Simona Ogescu, ενώ η Κοροκοζίδη και η Amariei θα παίξουν με τις Ιταλίδες Matilde Mariani και Giorgia Pinto.

Τέλος, στα σκληρά γήπεδα του Lyttos Beach, όπου φιλοξενείται το ανδρικό τουρνουά, και συγκεκριμένα στο Court Tsitsipas γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Αυστραλό, Matthew Dellavedova, για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots