Ελληνικοί τελικοί στο Koufalia Cup

 
Ελληνικοί τελικοί στο Koufalia Cup
tn team Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 - 18:02

Ελληνική εκπροσώπηση θα έχουν όλοι οι τελικοί του διεθνούς τουρνουά που φιλοξενείται στα Κουφάλια αυτή την εβδομάδα, με τις Άρτεμις Ασλανισβίλι, Βασιλική Τρίγκα, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Μαριάνθη Χριστοφορίδου, Γεωργία Βασιλοπούλου και τους Χριστόφορο Μανόπουλο, Άγγελο Αυγέρη, Στέφανο Πουρναρόπουλο, Ηρακλή Καλάνοφ και Σταύρο Μαστρογαμβράκη, να διεκδικούν τους 4 τίτλους στα μονά και στα διπλά.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι, πρωταθλήτρια στο προηγούμενο τουρνουά που έγινε στα Κουφάλια το 2019, αλλά και στο Κιλκίς την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα της σερί και σήμερα, επικρατώντας της Αθηνάς Γρηγοριάδου με 6-3, 6-2.

Δεν έχει χάσει σετ όλη την εβδομάδα σε 4 αναμετρήσεις η Άρτεμις, η οποία συνολικά μετράει 9 συνεχόμενες νίκες χωρίς χαμένο σετ στα μονά, σε διοργανώσεις της Tennis Europe. Στον αυριανό τελικό της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, θα αντιμετωπίσει τη Βασιλική Τρίγκα.

Η Βασιλική έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στον άλλον ημιτελικό, για να κερδίσει τη Ρουμάνα Maria Teodorescu, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.179 στη συνολική κατάταξη της Tennis Europe, με 6-2, 6-3.

Και στο μονό των αγοριών θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό, αφού ο Χριστόφορος Μανόπουλος κέρδισε τον Στυλιανό Παπαμιχαήλ από την Κύπρο με 6-3, 7-6 (3), έπειτα από ένα πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι.

Στον τελικό ο Μανόπουλος θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν αθλητή από την Κύπρο, τον κορυφαίο του ταμπλό Ανδρέα Τίμινη, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον μικρότερο αδερφό του Στέφανου και του Πέτρου, Παύλο Τσιτσιπά, με 6-4, 3-6, 7-6 (5), παρά την εξαιρετική προσπάθεια του τελευταίου.

Στα διπλά και οι δυο τελικοί θα είναι ελληνική υπόθεση. Στα κορίτσια, η Μαριάνθη Χριστοφορίδου και η Γεωργία Βασιλοπούλου κέρδισαν στον έναν ημιτελικό τις Ρουμάνες Alexandra Irina Anghel και Daria-Maria Anghel με 6-3, 7-6 (2), ενώ στον άλλον ημιτελικό η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και η Βρετανίδα Allegra Korpanec Davies, επικράτησαν των Ασλανισβίλι και Ανδρομάχης Μπαρμπαγιάννη με 6-3, 4-6, 10-3.

Στα αγόρια, ο Άγγελος Αυγέρης και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος κέρδισαν τους Κύπριους Στυλιανό Παπαμιχαήλ και Γιώργο Πρωτόπαπα με 7-5, 6-3 και θα διεκδικήσουν αύριο το τρόπαιο απέναντι Ηρακλή Καλάνοφ και Σταύρο Μαστρογαμβράκη, που επικράτησαν των Νο.2 του ταμπλό, του Γερμανού Artem Lyapshin και του Ρουμάνου Rares Teodor Pieleanu, με 6-3, 4-6, 10-6.

Τα σημερινά αποτελέσματα

Το αυριανό πρόγραμμα (τελικοί)

Αναλυτικά όλα τα ταμπλό του Koufalia Cup:

Μονά
Αγόρια 16  
Κορίτσια 16  
Διπλά
Αγόρια 16  
Κορίτσια 16  
Προκριματικά Μονών
Αγόρια 16 Ολοκληρώθηκαν
Κορίτσια 16 Ολοκληρώθηκαν

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots