Οι πρωταθλητές του Koufalia Cup

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι
tn team Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 - 17:13

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe U16 Koufalia Cup. Πρωταθλητές στα μονά αναδείχθηκαν η Άρτεμις Ασλανισβίλι και ο Χριστόφορος Μανόπουλος, ενώ στα διπλά νικητές αναδείχθηκαν η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου στα κορίτσια και οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος στα αγόρια.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι υπερασπίστηκε τον τίτλο της στα Κουφάλια, καθώς ήταν η τελευταία πρωταθλήτρια της διοργάνωσης που είχε να γίνει από το 2019 λόγω της πανδημίας. Στον σημερινό τελικό, η αθλήτρια της Collective Tennis School επικράτησε της Βασιλικής Τρίγκα με 6-1, 6-1 και ολοκλήρωσε τη φανταστική της εβδομάδα χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Εκτός από τον 2ο διαδοχικό της τίτλο στα Κουφάλια, η Άρτεμις κατέκτησε και τον 2ο διαδοχικό της τίτλο στην Tennis Europe για φέτος, αφού πριν μια εβδομάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια και στο Κιλκίς. Με τη σημερινή, έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες και τα 18 συνεχόμενα κερδισμένα σετ.

Στο μονό των αγοριών, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Μανόπουλος, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Κύπριο Ανδρέα Τιμίνη με 6-2, 6-3. Είχε ένα τρομερό τουρνουά ο Μανόπουλος, ο οποίος είχε μόλις την πρώτη του επίσημη συμμετοχή σε διοργάνωση της Tennis Europe και συνδύασε το ντεμπούτο του με έναν τίτλο!

Χρειάστηκε τη wild card για να μπει στο κυρίως ταμπλό, όπου πέτυχε 6 νίκες χωρίς να απωλέσει σετ! Μεταξύ άλλων, κέρδισε τους Κύπριους Στυλιανό Παπαμιχαήλ, Νο.320 στα 16άρια στην Ευρώπη και Ανδρέα Τιμίνη, Νο.49 στα 16άρια στην Ευρώπη!

Στα διπλά των κοριτσιών, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και η Βρετανίδα συμπαίκτριά της Allegra Korpanec Davies, που ήταν στο Νο.1 του ταμπλό. Στον τελικό σήμερα οι δυο παίκτριες κέρδισαν τις Μαριάνθη Χριστοφορίδου και Γεωργία Βασιλοπούλου με 7-5, 7-5.

Στο διπλό των αγοριών, ο Άγγελος Αυγέρης και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος κέρδισαν σε έναν πολύ ωραίο τελικό τους Ηρακλή Καλάνοφ και Σταύρο Μαστρογαμβράκη με 6-4, 6-7 (6), 10-6 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots