Το σήκωσε η Λαζαρίδου στη Βηρυτό

 
Ελένη Λαζαρίδου
Ελένη Λαζαρίδου
tn team Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:38

Τον 1ο της τίτλο στα μονά σε τουρνουά της ITF κατέκτησε η Ελένη Λαζαρίδου, η οποία πρωταγωνίστησε στο τουρνουά της Βηρυτού στον Λίβανο.

Μια εξαιρετική εβδομάδα πραγματοποίησε η Ελένη Λαζαρίδου στη Βηρυτό και στα χωμάτινα γήπεδα του Damour Country Club, όπου κέρδισε και τους 5 αγώνες της στα μονά, για να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά της Grade 5 κατηγορίας της ITF.

Η Λαζαρίδου άνοιξε την εβδομάδα της με μια δύσκολη επικράτηση επί της Αιγύπτιας Shahd Habib με 7-5, 2-6, 6-2. Στη συνέχεια απέκλεισε την Ιρανή Asal Sadat Kiaei με 6-0, 6-0, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε έπειτα από 2 κλειστά σετ της Τουρκάλας Ada Pinara Karabacak, με 7-5, 7-5.

Στα ημιτελικά η 16χρονη Ελληνίδα κέρδισε την Ιρανή Dorsa Cheraghi με 6-1, 6-4, ενώ στον τελικό επικράτησε της Κύπριας Έμμας Φαντούση, με 7-5, 3-6, 6-2, έπειτα από ένα ακόμα πολύ δυνατό ματς.

Συνολικά αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τη Λαζαρίδου, που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο διπλό του G4 τουρνουά της Λάρνακας την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τη Lea Bathellier.

Και αυτή την εβδομάδα έπαιξε στα διπλά η Λαζαρίδου, μαζί με την Ελευθερία Κούσουλα. Οι δυο παίκτριες ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αιγύπτιων Malak Ahmed Adel και Kenzy Ramy που εγκατέλειψαν στο 1ο σετ, αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τις Τουρκάλες Nisa Bulut και Ada Pinara Karabacak, με 1-6, 3-6.

Η Ελευθερία έδωσε έναν αγώνα στο μονό της διοργάνωσης της Βηρυτού, καθώς ηττήθηκε από τη Λιβανέζα Maria Breidy, με 2-6, 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots