Πρωταθλήτριες Ασλανισβίλι και Κούσιου στην Πορτογαλία

 
Πρωταθλήτριες Ασλανισβίλι και Κούσιου στην Πορτογαλία
tn team Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:03

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Θεοδώρα Κούσιου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe Beloura Junior Open, που φιλοξενείται στο Sintra της Πορτογαλίας. Η Ασλανισβίλι προκρίθηκε και στον τελικό του μονού, όπου θα διεκδικήσει σήμερα να κερδίσει ακόμα έναν τίτλο.

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό και αφού επέστρεψαν από σετ πίσω, Ασλανισβίλι και Κούσιου κέρδισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Δανή Sara Borkop και την Πορτογαλίδα Maria Pinto με 1-6, 6-2, 10-7, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο Beloura Junior Open, τουρνουά της 3ης κατηγορίας στα 16άρια της Tennis Europe.

Στον τελικό οι δυο Ελληνίδες αθλήτριες της Collective Tennis School (ΑΟΑ Αστέρας ΘΕΣ), έχασαν και το μοναδικό σετ αυτή την εβδομάδα στα διπλά, αφού είχαν περάσει με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τις Πορτογαλίδες Beatriz Martins Casaca και Teresa Poppe με 6-1, 6-1, ενώ στα ημιτελικά είχαν αποκλείσει δυο άλλες Πορτογαλίδες, τις Mafalda Almeida και Rita Santos, με 6-0, 6-0.

Στο μονό, η Ασλανισβίλι προκρίθηκε σήμερα στον τελικό, κερδίζοντας στα ημιτελικά τη Ρωσίδα Ekaterina Khodzhaeva, Νο.5 στο ταμπλό με 6-3, 6-1. Η Άρτεμις δεν έχει χάσει πάνω από 4 games σε κανέναν αγώνα της, αποκλείοντας νωρίτερα στο τουρνουά την Ουκρανή Antoniia Ganzha με 6-0, 6-0, την Πορτογαλίδα Constanca Catalao με 6-0, 6-1 και την Πορτογαλίδα Maria Pinto, No.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1.

Επίσης η Άρτεμις, Νο.2 στην Ελλάδα και Νο.80 στην Ευρώπη στα 16άρια, έφτασε τις 24 διαδοχικές νίκες σε διοργανώσεις της Tennis Europe στα μονά και θα διεκδικήσει αύριο τον 5ο διαδοχικό τίτλο της, μετά από το Κιλκίς, τα Κουφάλια, την Αριδαία και τη Λευκωσία. Θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό, Karolina Krajmer, από τη Σλοβακία, Νο.40 στην κατάταξη στα 16άρια της Ευρώπης.

Τέλος, καλή παρουσία και στο μονό είχε η Θεοδώρα Κούσιου, η οποία πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου κέρδισε την Πορτογαλίδα Marta Bieniecka Zawerthal Duarte με 6-0, 6-1. Μπήκε στην τελική 16άδα, όπου γνώρισε την ήττα από την Πορτογαλίδα Angelina Vοloshchuk, No.6 στο ταμπλό, με 2-6, 2-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots