Τίτλος στη Λευκωσία για τον Λοϊζά

 
Ανδρέας Λοϊζάς
Ανδρέας Λοϊζάς
tn team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 13:30

Ο Ανδρέας Λοϊζάς είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Λευκωσία, κατακτώντας τον τίτλο στο διπλό του Eleon Tennis Club Tennis Europe U16 και φτάνοντας έως τα ημιτελικά στο μονό.

Ο Λοϊζάς συνεργάστηκε με τον Στυλιανό Παπαμιχαήλ από την Κύπρο και μαζί έμειναν αήττητοι όλη την εβδομάδα στα γήπεδα της Eleon Tennis Academy, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο τοπικό τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Στον 1ο γύρο οι δυο αθλητές κέρδισαν τους Nikita Sclearenco και Maxim Zlobinsky με 6-0, 6-4. Στον 2ο γύρο επικράτησαν των αδερφών Αλέκου και Ανδρέα Τίμινη με 6-4, 6-4 και στα ημιτελικά έβγαλαν εκτός το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τον Roben Gavani και τον Ηρακλή Καλάνοφ, με 6-2, 6-0.

Στον τελικό, επικράτησαν του ζευγαριού που ήταν στο Νο.4 του ταμπλό, του Αυστριακού Nico Hipfl και του Κύπριου Γιώργου Πρωτόπαπα, με 6-4, 6-4.

Και στο μονό ο Λοϊζάς έκανε μια πολύ καλή πορεία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Ο 15χρονος Έλληνας αθλητής του Ο.Α. Αθηνών, που είναι στο Νο.1 της χώρας μας στα 16άρια και στο Νο.226 στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, κέρδισε στον 1ο γύρο τον Αλέκο Τίμινη με 6-0, 6-1 και στον 2ο γύρο τον Μάριο Πραστίτη με 6-1, 6-3.

Στα προημιτελικά απέκλεισε και τον Πολωνό Leon Zaorski, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 7-6 (5), για να φτάσει μέχρι την τελική 4άδα, όπου τον σταμάτησε ο κορυφαίος του ταμπλό και Νο.65 στα 16άρια στην Ευρώπη, Ανδρέας Τίμινης. Και σ' αυτό τον αγώνα έπαιξε καλά ο Λοϊζάς και κοίταξε στα μάτια τον Κύπριο αντίπαλό του, αλλά μετά από τρια κλειστά σετ ηττήθηκε με 3-6, 6-4, 6-2.

Στο τουρνουά της Λευκωσίας είχαμε κι άλλες ελληνικές παρουσίες. Ο Ηρακλής Καλάνοφ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο μονό και μέχρι τα ημιτελικά στο διπλό, ενώ ο Μιχάλης Άγγελος Μπαμπινιώτης έφτασε έως τους "16" στα μονά, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Στα κορίτσια, ξεκινώντας από τα προκριματικά, έφτασαν έως τον 2ο γύρο οι Σοφία Καλύβα, Μελίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Τσέτσου. Στις "16" έφτασε και η Θεοδώρα Λιάπη, που έπαιξε απευθείας στο κυρίως ταμπλό, ενώ στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους η Εφραιμία Μπέση, η οποία έπαιξε και στα προκριματικά, καθώς και η Θεοδώρα Κούσιου.

Τέλος, στα προκριματικά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους η Μάγδα Βενέτη, η Δήμητρα Γεωργακοπούλου και ο Χάρης Ραφαήλ Μοτίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots