Δυο ημιτελικοί στην Ισπανία για την Ασλανισβίλι

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι
tn team Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 - 14:22

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο δυνατό τουρνουά της Tennis Europe 1ης κατηγορίας στα 16άρια που φιλοξενήθηκε στη Βαρκελώνη, ενώ ήταν ημιφιναλίστ και στα διπλά, μαζί με τη Θεοδώρα Κούσιου.

Η Ασλανισβίλι πέτυχε 3 νίκες αυτή την εβδομάδα στο El Prat De Llobregat της Βαρκελώνης, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 16άρια Emilio Sanchez Academy Youth Cup.

Στην πρεμιέρα της, η αθλήτρια της Collective Tennis School, Νο.1 στην κατάταξη των κοριτσιών στα 16άρια στην Ελλάδα, κέρδισε τη Maria Christine Gulbrandsen από τη Νορβηγία με 6-2, 6-2. Στη συνέχεια απέκλεισε τη Βρετανίδα Ophelia Korpanec Davies με 6-0, 6-1, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε την Τσέχα Adela Svitilova, με 6-4, 6-2.

Στα ημιτελικά, η Ασλανισβίλι γνώρισε την ήττα από τη Νορβηγίδα Emily Sartz-Lunde, με 6-2, 6-3.

Πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Tennis Europe είχε και η Θεοδώρα Κούσιου. Η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια, Νο.11 στα 16άρια στη χώρα μας, ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της, όπου κέρδισε την Ισπανίδα Alba Salles Canudas με 6-3, 5-7, 11-9 και την Γερμανίδα Christina Bednarczyk, με 7-5, 6-4.

Στο κυρίως ταμπλό απέκλεισε αρχικά την Ισπανίδα Ines Anson Sanchez με 6-0, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε και την Αυστραλή Jemima Williams-Phillips με 4-6, 6-0, 6-0, για να μπει στα προημιτελικά. Εκεί γνώρισε την ήττα από την Τσέχα Veronika Sekerkova, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Στο διπλό, Ασλανισβίλι και Κούσιου, που αμφότερες αγωνίζονται για τον Ο.Α. Κουφαλίων, έπαιξαν μαζί και έφτασαν ως τα ημιτελικά. Οι δυο Ελληνίδες κέρδισαν πρώτα τις Ισπανίδες Celia Anson Sanchez και Ines Anson Sanchez με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν την Korpanec Davies και την Aniela Odrobina, με 6-3, 6-1.

Στα ημιτελικά, γνώρισαν την ήττα από τις Τσέχες Eliska Forejtkova και Alena Kovackova, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-1, 6-4.

Στο τουρνουά της Ισπανίας αγωνίστηκαν δυο ακόμα Ελληνίδες, η Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη και η Μαργαρίτα Ζέρβα. Η Μπαρμπαγιάννη κέρδισε στα προκριματικά την Ινδή Soneera Kavya με 6-1, 6-1, αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο από την Ισπανίδα Selena Romero Calvo, No.12 στο ταμπλό, με 6-7 (5), 7-5, 10-3, έπειτα από μεγάλη μάχη.

Στο διπλό, η Μπαρμπαγιάννη έπαιξε μαζί με την Ισπανίδα Arantxa Rodrigo Sierra και πέτυχαν μια νίκη, ενάντια στις Anastasia Ardavichus και Mia Lazetic, με 6-3, 6-0. Στα προημιτελικά ηττήθηκαν από τις Forejtkova και Kovackova με 6-1, 6-1.

Η Μαργαρίτα Ζέρβα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 2ο γύρο των προκριματικών, όπου προκρίθηκε με bye. Έκανε έναν καλό αγώνα απέναντι στην Πολωνή Karina Wozniak, Νο.15 στο ταμπλό, αλλά μετά από μια μεγάλη μάχη γνώρισε την ήττα με 6-1, 6-7 (4), 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots